Magamban a Társam

Sebestyén Zoltán - Magamban a Társam

Az élet belőlem...

2015. december 27. 07:22 - Zoltán Sebestyén

Élt egyszer egy fiatal, valahol itt, a Föld egyik leggyönyörűbb vidékén, a Kárpát-medence szívénél. Egy nap felkerekedett, hátára kötötte kedvenc karosszékét, és elindult keresni egy helyet, ahol önmaga lehet. Sokat barangolt, városról, városra, hegyeken és völgyeken át, kutatta a teret, ahol találkozhat magával. Egy nap útja elvezette a nagy tóhoz, amihez fogható szépséget még sosem látott addig. Szemben magasodtak a vidék legcsodálatosabb hegyei, némelyiken ősi várrom, másikon kilátó, harmadikon csupasz hegytető. Lábánál patak csörgedezett a barátságosan hullámzó tó vizébe. Karosszékét levéve hátáról leült a tó partjára.

-          Ki vagyok én? Hol találom meg önmagam valódian, mindent kifejezően, ami ÉN vagyok? – tette fel hangosan a kérdést.

Néhány perc után egy vadkacsa úszott oda hozzá, egészen közel a parthoz, és megtelepedett a közelében. Később egy teknős mászott ki a vízből, és a lábánál lekuporodott. Aztán katicabogár szállt a kezére, a víz felszíne alatt közvetlenül halak úsztak elé, majd sorra érkeztek legyek, bogarak, egy nyuszi, míg végül azt vette észre, komoly állatsereg gyűlt köré.

Elmerengett, vajon mit mutatnak neki az állatok, milyen választ hoztak a kérdésére? Ücsörgött, nézte szeretettel a környezete élettel teli nyüzsgését, míg egyszer csak felderengett benne egy gondolatsor:

„Vajon nem én vagyok, vajon nem ezt a szép sokszínűséget jelenítik meg, ami most én vagyok? Vajon a táj, ami ennyire lenyűgöz, nem én vagyok? Vajon nem belőlem származik, ered a tó szépsége, a hegyek pompája? Vajon minden, amit napról napra érzékelek a világban nem én vagyok? Az én fényem és árnyékom kivetülése, az én teremtésem. Jól vagyok, szépet alkotok, rosszul vagyok, csúfat hozok létre. Minden belőlem indul és érkezik vissza hozzám. Minden én! Hát akkor ki vagyok én? Vagyok én?

ÉN!„

Felállt, hátára vette a székét, és most, hogy megkapta válaszát, megtalálta önmagát elindult haza, mert várt rá minden más ami mégis Ő, az Ő ezerszínű teremtése, társ, család, önmegvalósítás, minden amit naponta alkothat, minden, ami ÉN!

Sebestyén Zoltán – Magamban a Társam

Szólj hozzá!
Címkék: önismeret

A bejegyzés trackback címe:

https://magambanatarsam.blog.hu/api/trackback/id/tr788201594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.