Magamban a Társam

Sebestyén Zoltán - Magamban a Társam

Elengedés

2015. december 27. 07:28 - Zoltán Sebestyén

Miért olyan nehéz, miért halunk bele százszor és ezerszer, hullatunk patakokban könnyeket, forgolódunk álmatlanul hónapokat, éveket? Mi kell hozzá, van-e tuti recept, amit ha betart az ember, játszi könnyedséggel megy az elengedés?

Ezerféle párkapcsolódás van, amit jobb lenne elengedni végre, de benne tocsogunk. Élhetetlenül fájdalmas kapcsolódás, amiben folyamatosan sérül a két fél, bántás, játszmák, érzelmi traumák miatt. Vagy amikor az egyik felismeri végtelen szomorúsággal, hogy nem egymásnak teremtette az ég őket, emiatt hiába vannak néhány területen csodás megéléseik, a különbözőségek miatt menni kell. És még sorolhatnám a legkülönfélébb eseteket…

Az, hogy érzelmileg kötődünk a másikhoz, ez teszi nehézzé az elengedést. Figyelmünket felé fordítjuk, és ezer szállal tarjuk fent a reményt, vágyat, hogy megváltozik valami, és boldogok leszünk. Játszmák százai állnak rendelkezésünkre fegyvertárunkban, hogy fenntartsunk egy régóta élhetetlen kapcsolatot, csak hogy fájdalomtestünk elégedett legyen. Valóban csupán a fájdalomtest kéri a kapcsolódást? Bizony, sokszor így van. Amikor az egész környezeted bolondnak néz egy kapcsolatod miatt, akkor biztosan így van. „De hát szeretem!” - kiáltod kétségbe esve…

Hát magadat biztosan nem, és rá is valami fura alacsony frekvenciájú szerelem megélést áramoltatsz, ami mindkettőtök számára élhetetlen. Ez van…

Voltam én is így, nem tiszteltem meg önmagamat, és a másikat, hogy elengedjem, holott világos volt mindenki számára, hogy élhetetlen a párkapcsolat. Ha nem engedem bele akkor magam ilyen helyzetbe, bizony, ma nem nagyon érteném mi történik elengedéskor, és segíteni sem tudnék senkinek.

A folyamat leírható, ám mindenkinél más a belső elhatározás, ami végül elindítja az elengedés nehéz, időben teljesen kiszámíthatatlan hosszúságú útját. A szív és az érzelmek ügye, sokszor komoly karmikus háttérrel, így érzelmi és spirituális érettségtől is nagyban függ, mire tudjuk szabadon engedni a másikat.

·         Hozz egy határozott döntést! Vége elengedem, SZABADON ENGEDEM! Nem könnyű, ám senki nem tudja helyetted a döntést meghozni! Olyan erősen hozd meg, hogy semmi ne tudjon megingatni. Még ő sem, ha ezt nem nézi jó szemmel! Nem érzed magad alkalmasnak ilyen döntés meghozatalára? Semmi baj, akkor járd tovább a ragaszkodás ismert útját, ha az jobb számodra. Biztos még nem fáj annyira, hogy változtass, jogodban áll táplálni a fájdalmadat, vagy egyszerűen a lélekszövetség párkapcsolati szakasza nem ért véget.

·         Ha meghoztad a döntésedet, adj időt a tisztulásra! Légy egyedül, rakd össze magadban, mi volt a Te felelősséged abban, hogy ide jutottatok, és mit kell máshogy csinálnod, hogy a sorsod ne ismétlődjön! Ne azzal törődj, ő mit tett veled, a mutogatás nem lesz a hasznodra. Tapasztaltam, amikor kifelé mutogattam, nem önmagammal foglalkoztam, csak az idő telt, és nem lettem több, hanem kevesebb! Eltart sokáig ez a folyamat? Hónapokig? Na és?

·         Adj időt magadnak! Közben a szívedben szeretet legyen felé és önmagad felé is. Engedd meg magadnak, hogy hullámozz, váltakozzon benned az egyedüllét könnyedsége, és a magány súlya. Ez is természetes az elengedés folyamatában! Vajon fogjuk tartani a kapcsolatot? Lehet, a lélekszövetségeteknek megfelelően fog alakulni minden. Lehet, szoros barátságban maradtok a tisztulási, elengedési időszak után, ám az is lehet, csak távoli ismerősök lesztek. Mindegy is, a hálát és a szép emlékeket őrizd meg magadban!

·         Aztán ha érzed ott belül, hogy kész vagy, tárd ki a szárnyaid, és repülj!!! Folytasd az utad, hívd életre a következő párt, aki a legjobban illik a jelenedhez, vagy éld meg boldogan az egyedüllétet!

Elengedés = Döntés – Egyedüllét – idő – gyógyulás – szárnyalás

Elengedés 2.

Az elengedés SZABADSÁG. Szabadon engedem önmagamból a ragaszkodás nehéz súlyait, hogy szállhassak tovább valahová, amit a sorsom és szívem hív életre…

Sebestyén Zoltán – Magamban a Társam

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magambanatarsam.blog.hu/api/trackback/id/tr288201598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.