Magamban a Társam

Sebestyén Zoltán - Magamban a Társam

Erős nő – Erős férfi

2015. december 27. 12:57 - Zoltán Sebestyén

7. rész: A Valódi Erős Férfi

Van egy olyan tulajdonságom, ami az én egyik legnagyobb kincsem. Látom a jót az emberekben. Látom a szépet, a tündöklőt, még a legzordabb külső mögött is. Alig találkoztam életemben olyan emberrel, aki rövid beszélgetés után ne fedte volna fel a szerethető részeit, ne érzékeltem volna benne. Ez a képességem teszi lehetővé, hogy minden nap bátorítást és erőt adjak a hozzám fordulóknak.

Miért fontos ez, amikor az Erős Férfit határozom meg? Mert divat lett a férfiakat kevesebbnek, gyengébbnek, elmaradottnak, értéktelenebbnek titulálni, csupán azért mert jellemzően később nyitnak a tudatosság felé, vagy nem tartják fontosnak a szellemi tanításokat. Azt gondolom, minden férfiban van egy fénylő rész, amit bizony a szívünkkel láthatunk csak! Kívánom, hogy Ti, NŐK fejlesszétek ezt a képességeteket, hogy lássátok a Férfit mindig kicsit szebbnek, kicsit többnek, mint amilyen, hisz ettől válik valóban értékesebbé nem csak a szemetekben!

Él itt, Magyarországon egy Férfi, nem is olyan messze Tőled. Édesapja kemény székely ember, édesanyja derék magyar asszony. Az apa régi vonalas, konok, rátarti vén tróger, kinek szíve a hazáé, tenyere kérges a munkától, álmai és teremtése szilárd, lába megvetve a földön. Neki előjoga van, a nő fehércseléd, a leánygyermek nem ember, a medve nem játék. Édesanyja jószívű, erős asszony, sokadik lóvá tétele után elhajtotta az urat otthonról, azóta egyedül él boldogságban, önmagával egyensúlyban.

Az apa délceg fának nevelte fiát, erős gyökerekkel, egyenes hátú, tüzes tekintetű férfinak. Az anya szépséget adott fiának, lágyságot, emberséget, empátiát. Az apa hitre és célra nevelte fiát, az anya a család melegére, és önmaga szeretetére.

A Férfi felnőtt, és családja lett. Hűséggel ajándékozta feleségét, ám asszonya elhagyta. A Férfi kalandozott zavartan önmagát keresve, és gyászolva széthullott családját, de fejét magasan tartotta, és hitte, megtalálja a magához valót, a NŐT…

A Férfi formálódik. Családi minták, szülői példák mentén. A férfi életének mélypontján elvonul, magába fordul, egyedül van, és feltárja belső teremtésének másolt és karmikus okait. A Férfi mikor kijön a barlangjából, büszkén rázza meg sörényét, szívét az égnek emeli, és hívja a NŐT, a hozzá hasonlót. A valódi ERŐS FÉRFI az önismeret útján jár, fájdalmát és boldogságát is vállalva. Az Erős Férfi ezer színben pompázik, oltalmazója családjának, társa párjának, példája gyermekének, tud sírni, nevetni, meghatódni, szeretni, bátornak lenni, és kompromisszumot kötni. Hallgat, ha arra van szükség, és szót emel, ha hívja a becsülete! Az Erős Férfinak hite van, kiállása, önbizalma, tudása égi és földi minőségekről, táplálkozik vérvonala örökségéből, és lelke sugallataiból.

És hol vannak ezek a férfiak? Mindenhol, amerre csak nézek. A nőcsábászban, amikor élete közepén családról álmodik csendes magányában, az üzletemberben, amikor először hallja meg lelke hívó szavát, a modern kori rabszolgában, amikor rádöbben, hogy akár szabad is lehetne, vagy a patriarchális férfiban, amikor áramszünet van, és meglátja a kihunyt TV mögül a felé közeledő felesége sejtelmes szépségét a gyertyafényben. Mert minden férfi az ERŐS FÉRFIVÁ válás útját járja, csak sokan még az elején toporognak. Ám aki elindul, az figyelmet, törődést és bátorítást érdemel, hogy meglássák benne valódi fényét!

Hol vannak az Erős Férfiak?

Erős Nők mellett szoros szövetségben!

Mert csak hasonlók tudnak biztonsággal kapcsolódni egymáshoz. Ám ők sem voltak mindig erősek, de azzá váltak!

Sebestyén Zoltán – Magamban a Társam

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magambanatarsam.blog.hu/api/trackback/id/tr518202148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.