Magamban a Társam

Sebestyén Zoltán - Magamban a Társam

Erős nő – Erős férfi

2015. december 27. 12:42 - Zoltán Sebestyén

3. rész: birtoklás és erőszak

Mielőtt rátérek az általam ideologizált erős nőre, és erős férfira, még egy kapcsolódást néhány szóban megemlítek, mert nem tudok elmenni mellette. A klasszikus, asszonyát verő, és családját félelemben tartó „erős” férfi évezredes hagyománya mellett mostanában egyre több családban a nő vette át a hatalmat. Hihetetlen torzulást látok az olyan kapcsolatokban, ahol egy zsarnok nő papucsnak használja a férfit. Hajlamosak sokan az ilyen hölgyet is erős nőnek titulálni, hiszen az erőt összekeverik a dominanciával. Bár látszólag „rendben” van a kapcsolódás, a férfi teszi a dolgát, a nő viszi a családot, ám a kulisszák mögött megy a terror. A kapcsolat kezdeténél még csak finom a nyomás, a szerelem időszakban csupán „ajánlott” megtennie a férfinak amit a nő „kér”, hiszen a domináns fél mindig jobban tudja mi kell kettejüknek. Aranyosan idd meg ezt a pohár bort még, bírod te, férfi vagy, tedd ide ezt, tedd oda azt, stb. Később, amikor már stabil a bekötés, a férfi be van láncolva a kapcsolatba, elkezdődik a vérszívás a köbön, a férfi nem tud jót cselekedni, mindenért elmarasztalás, alázás jár, ami bizony a férfi sorvadásához vezet, hiszen komoly energiavesztéssel jár egy ilyen kapcsolódás. Bár nem minden nap találkozunk ilyen párral, sokkal gyakoribb a férfiterror, mégis szükségesnek tartottam megemlíteni, mert létezik, és bizony sokan valami bizarr módon erős nőt látnak bennük.

Végtelen szomorúság, ami a családi erőszakot látva szorítja a szívemet. Emberek ösztönszintbe fulladva préselik ki egymásból az életet, taposva, sokkoló arroganciával, dühvel, gyűlöletbe torzult személyiséggel. Mindenkinek elgurulhat a gyógyszere, és ideges, zaklatott állapotban olyat tehet, amit szinte azonnal megbán, ám itt nem erről van szó. Amikor egy férfi, vagy egy nő, egy ember abban leli örömét, és kielégülését, hogy szándékosan megnyomorítja a családját, akár fizikailag, akár érzelmileg, az bizony komoly tragédia. Erőt látni ezekben a szituációkban különlegesen torz és kegyetlen elmére vall.

Bizonyára van még egy halom olyan idea, elképzelés, ami az erős nőt ábrázol különböző, a kor elvárásainak megfelelő státuszokhoz, mintákhoz kötve, elképzelésekbe csomagolva. Talán mindben van egy közös, - bármennyire is a nő az érzelmi gazdagság szimbóluma - ezek az ideák pont a szeretet magasabb rezgéstartományától való elkülönülést mutatják és valósítják meg. Az erős nőt igyekeznek a finom áramlás helyett valamiféle sziklaként viharokat álló erőtömbként érzékeltetni, ezzel pont az alap létélménytől fosztják meg a nőt, a lágyságtól, a duális világunk összekötő szerepétől, a családi melegség éltető lángjától.

Sebestyén Zoltán – Magamban a Társam

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magambanatarsam.blog.hu/api/trackback/id/tr998202118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.