Magamban a Társam

Sebestyén Zoltán - Magamban a Társam

Erős nő – Erős férfi

2015. december 27. 12:44 - Zoltán Sebestyén

4. rész: az élet Királya

A modern nyugati szingli nő mellé rögtön érdemes megemlíteni a férfit is, aki hasonló értékrenddel vág bele zabolázatlan életébe, keresve a boldogulását a sznob kütyük külsőségekkel agyonzsúfolt üzleti világában. Bizony, sokak számára ez a férfitípus az erő megtestesítője, és ha körülnézünk, a politikai és gazdasági hatalom jellemzően az ő kezében összpontosul.

 A fogyasztói társadalom oszlopos tagja, és a pénzközpontú érdekvilág kommunikációjának férfitípusa. Új keletű, kapitalista világunk termelte ideál az egyedülálló, vagy érdekkapcsolatban élő üzletember modell, akinek nincs ideje kislányos érzelmekkel foglalkozni, a hűséget mint szót nem is ismeri, emiatt csupán alkalmi szexpartnerei vannak, vagy házasságban rakásnyi szeretőt is tart a felesége mellett. Érzelmi intelligenciája megakadt valahol a 2 éves gyermek szintjén, emberi kapcsolatait tisztán a saját javára, saját gyarapodására használja. Baromi jóképű, mindig sármos, magabiztos, határozott, gyors észjárású, kiváló vitapartner, érvrendszere megingathatatlan, racionális értékrendjével a fogyasztói társadalom királya. Fantasztikus a szexben mindaddig, míg egy nőt kielégít a heves és attraktív hancúrozás, ám ha romantikára, érzelmekre terelődik a figyelem, gyorsan búcsút int, hiszen nem is nagyon érti, tapasztalata sincs ezen a téren.  Házasodni esze ágában sincs jó ideig, és ha végre ráveszi magát, a státuszához keres magának megfelelő partnert, aki jól tudja képviselni a ranglétrákon elfoglalt helyét. Minden a pénzről szól, ami az egyetlen értékmérő.

Azt gondolom, valóban erős férfi ő, ha a modern nyugati társadalmat nézzük, komoly példa értékkel bír. A lakosság jelentős hányadának USA és Európa szerte a pénz az elsődleges értékmérő. Aki birtokolja, az az erős! Férfi és nő egyaránt. Igazat kell adnom, aki a Szingli (vagy felszínes párkapcsolatban élő) karrierista nőt, illetve férfit erősnek látja, mert tényleg ők korunk királyai!

Ez a típusú férfi vajon a lakosság mekkora hányadának jelent valóban erős férfi képet? Nyilván kivehető a szavaimból, hogy számomra csupán felszínes színjáték az ő életük, és az értékek, az erő egész mást jelentenek nekem, ám gyanítom, a többség nem velem értene egyet. De sebaj, sokfélék vagyunk, így szép a világ!

Sebestyén Zoltán – Magamban a Társam

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magambanatarsam.blog.hu/api/trackback/id/tr208202126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.