Magamban a Társam

Sebestyén Zoltán - Magamban a Társam

Magamról

2015. december 27. 06:22 - Zoltán Sebestyén

Azon szerencsés emberek közé tartozom, aki megélhette párkapcsolatban egyaránt a fényét és árnyékát. Volt időszak, hogy olyan társsal jutalmaztam önmagam, aki mellett a legszebb részeim élhettem, igaz, akkor még a tudatosságnak a szikrái sem gyúltak bennem, csupán a szeretet testem teremtett. Később belekeveredve saját őrületembe nagy tanítókat hívtam életre, akik fájdalmas tükröket tartva indítottak el a férfivé válás rögös útján.

Megjártam önmagam poklát és mennyországát egyaránt, voltam szégyenlős, visszahúzódó tini, bolond, aki nem becsülte, amije van, boldog családapa, ami mondjuk állandó minőség a gyermekeim felé immár 13 éve. Volt időszakom, amikor saját bőrömön tapasztaltam a párkapcsolati játszmák tömkelegét, majd részem lett a tudatos kapcsolódás érzelmileg gazdag és örömteli ajándékában is. Nemrég egy komoly krízis után sok időt töltöttem önmagammal, amit arra fordítottam, hogy felismerjem a mintáimat, és rendet tegyek odabent. Szépen lecsitítva a fájdalom testemet jöttek szépen a megoldások, és bizony mára úgy gondolom szépen kitisztítottam magamból a kiegyensúlyozott párkapcsolatot akadályozó blokkjaimat. Mozgalmas és sokszínű párkapcsolati életem ajándéka az új hivatásom, hogy másoknak is segíthetek a saját tapasztalásaimra támaszkodva lépést váltani, egy kiegyensúlyozottabb, szeretettel telibb kapcsolódásban élni önmagunkkal, és ha erre igény van, a társunkkal.

Úgy hiszem, nincs olyan párkapcsolati krízis, amire nem lehetne megoldást találni. Nyílván ez nem jár mindig a két fél pillanatnyi megelégedésével, hiszen egy érzelmileg felfokozott szituációban fájdalomtestünk aktív jelenléte a jellemző. A cél a hosszú távú megoldás keresése és találása, ami bizony kivétel nélkül befelé figyelés útja, és nem a kifelé mutogatás, mások okolása. Amikor hibásokat keresel, jobb, ha minél előbb tükör elé állsz, és panaszkodás, acsarkodás helyett megkeresnéd önmagadban, miért jutottál ide. Aztán ha felismerted, eldöntheted jó ez neked, és így folytatod tovább, vagy változol, és máshogy viszonyulsz az általad teremtett világhoz.

Azt gondolom két hatalmas erő mozgatja párkapcsolati életünket, amik megértésével közelebb kerülhetünk önmagunkhoz, és általunk a párunkhoz. Ugyan olyan fontos területnek tartom a karmikus okokat, és a belső érzelmi mintáink teremtő erejét. A spirituális világ hajlamos az utóbbit figyelmen kívül hagyni, a párkapcsolati pszichológia meg az előzőt rekeszti ki elemzéseikor.

Én azt érzem, a kettő együtt ad teljes képet a párkapcsolati életünkről. Olyan erők ezek, amelyek megértése nyugalmat, belső rendet, és a szeretetnek egy magasabb minőségét hozhatja el életünkbe. Hiszem, ha valaki aktívan feltárja mindkét részének mechanizmusait, óriási szabadságot kap hátralévő életére, függetlenül attól, azt hogyan éli tovább. Mert szabadon dönthet tudatosságával erősödve párkapcsolatairól, vagy éppen egyedüllétéről.

Végül a legfontosabb. Hiszek az élet folytonosságában, hogy a lélek időről időre testet választ magának, és ott tapasztalásokat gyűjt. Ez szinte minden fontosabb vallás alapja is, még ha szorgos kezek ki is vették némelyik alaptanításából. Hiszem, hogy egy hatalmas lélekcsalád részei vagyunk, és folyamatosan segítjük egymást a tapasztalásokban. Olykor tanítói, olykor segítői vagyunk egymásnak…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magambanatarsam.blog.hu/api/trackback/id/tr38201562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.