Magamban a Társam

Sebestyén Zoltán - Magamban a Társam

Valótlanul

2016. január 15. 12:26 - Zoltán Sebestyén

Ez az írás nőknek szól férfiakról. Szólok még időben, csak akkor olvass tovább, ha a szíved nyitott, nehezteléseid béklyóitól tudatosságod már megszabadított, vagy kész vagy befogadni a megbocsátást. Olyan rosszfiúkról szól a történet, akik számolatlanul tanítják a nőket kegyetlenül zord világukkal, vadászatukkal. Ha sérültél már rosszfiútól, akkor tudod miről fogok írni, ám tényleg akkor olvasd csak tovább, ha kész vagy a megértésre, és elfogadásra.

Azokról a férfiakról szól ez az írás, akik egyre nagyobb részét képezik a minket körülvevő fogyasztói társadalomnak, képviselői és egyben áldozatai is a lecsupaszított materialista eszmék modern ideájának. Férfiak, kikről már írtam nemrég, ám azt érzem, nem elég csupán érzékelni a jelenlétüket, szükség van a megértésükhöz és tetteik megbocsájtásához egy elmélyültebb és figyelmesebb szemlélődésre is.

Ahhoz, hogy átadhassam Neked, amit ők éreznek, szükségem van rá hogy befogadó légy, ahogy én is alámerültem ebbe számomra idegen, és mindeddig elfogadhatatlan világba. Teljes beengedésre és empátiára van szükséged, hogy ítélkezés nélküliségben átélhesd a valóságukat, azt a beszűkült és leegyszerűsödött életteret, amiben így létezhet ember. Íme:

„Egy este, munka után betértünk a haverokkal egy lakótelepi kocsmába kis lazulásra. Söröztünk, olyan tökösen, ahogy szoktunk, meg toltunk néhány felest is mellé. Kemény élet a multinál nyomulni, kivan a faszom a sok köcsög főnökből, kell az esti agyelhagyás. Unalmas poénkodások után aztán végre átvettem a szót, hadd tanuljanak a srácok a diadalomból:

Emlékeztek arra a csajra, a barna bögyösre, akit a múltkor meséltem, hogy nem tudom gerincre vágni a kis gyanakvó pinát? Na, meglett végül, ő a legújabb trófeám! Tudjátok, a kis kurva, akinek van egy nyavadt fia. Hónapokig kellett nyomulnom, mire széttette a lábait. Jesszusom, egy vagyonba került az a sok virág, meg csoki, mire becserkésztem a csajt. Soha többé nem nézek ki magamnak harmincas elvált nőket, ezeknek olyan a szaglásuk, mint egy vadászkutyának, megérzik rögtön, ha elbaszod a színházat. Na igyunk, ne csak pofázzunk, egészség!!! Szóval végre sikerült tegnapelőtt a kiscsávót lepattintani az anyjáékhoz, miután bemutatott a családnak, és megnyugodott mindenki, hogy rendes srác vagyok. Vaze, pertut kellett innom a faterjával, egy disznóképű alkesszal, és megígérnem, hogy vigyázok a lányára. Na persze… Szóval tegnapelőtt végre kettesben maradtunk. Virág, vacsi, finom bor, beleadtam apait-anyait, odavolt értem a csaj. Hát még amikor keményen megdöngettem. Elsírta magát a hülye, miközben beleélveztem, zokogott, hogy őneki még sose volt ilyen jó! Hát persze nem, az a sok puhapöcs aki eddig volt neki mind nyamvadt senkiházi volt! Na én elrendeztem… Csapj bele!!! Mi lett a csajjal??? Mit tudom én, alig vártam, hogy megpattanhassak! Hívogat, meg írogat, de szarom le.

Kaptam rendesen a gratulációt, veregették a haverok a vállam, lássuk be, nem érdemtelenül. Nem is értem némelyiküket, minek erőltetik ezt a párkapcsolatosdit, ami úgysem megy, főleg mostanában, amikor nem sok értelme van, hiszen végtére is, egy nő sem akar mást, csak dugni, mind megbízhatatlan. Így szép az élet, berúgunk, elkapunk pár csajt, hazamegyünk, kiverem még egy kis pornóra, szívok egy spanglit, és mindenki bekaphatja!”

Sokkoló. Ha ez jutott eszedbe, nekem is… És ez sajnos a valóság, megtörtént esetet mutattam be annak a srácnak a szemüvegén keresztül, akit sajnos akkor végig kellett hallgatnom. Akkor felháborodtam, ma már értem, miért kellett ott lennem abban a társaságban. Ott kellett lennem, hogy ma megértést hozzak Neked!

Valótlanul.

A szó teljesség nélküliséget szimbolizál, amikor valaki csak önmagának egy nyers, lecsupaszított részét éli. Ez a férfi ilyen. Bár a valósága százszor ékesebb lehetne, ám az anyagba ragadtság miatt csupán azok az értékek fontosak számára, amik a racionalitás rezgésszintjén érzékelhetőek. Mik az érzelmi motívumai ebben a sivár halálvölgyben, ahol él? Lássuk, mi van a felszín mögött, hogy megérthessük cselekvésének motivációit:

Végtelenül monoton belső unalmát állandóan ismétlődő felfokozott impulzusokkal kénytelen ellensúlyozni. Számára egy kapcsolat csak addig izgalmas, míg meg nem szerzi a trófeát, vagy amíg arra rá nem un. A párkapcsolat temető lenne számára, ahol szembe kellene néznie borzasztóan sekély minőségével. Amikor hazamegy, és józan, a tükörben egy torz és hitvány ember néz szembe vele, akivel szégyen együtt tölteni akár 5 percet is. Felszínes értékekkel, mint pénz, munkahelyi siker, nők hódítása, technikai státuszszimbólumok halmozása, ösztönt kielégítő örömök habzsolásával ellensúlyozza az önmaga számára érthetetlen ürességének fojtó kínjait. Mert nem érzi jól magát, kétségbeesett és árva, minden pillanatban, amikor kapcsolatba kerül a valódi értékeinek tükrével olyan hevesen tör rá a fájdalom, hogy úgy érzi megőrül a valótlan élete kietlenségétől.

Ne tévesszen meg Téged, ki találkoztál már vele, a harsogóan nagyképű, vagy éppen eszeveszetten sármos, máskor meg magabiztosan feszítő férfival. Ne tévesszen meg egyetlen szerepe sem, amiket félelmében csiszolt tökéletesre élete során, hogy mások ne lássák végtelen elhagyatottságát.

Ő egy igazi magányos harcos, aki nem találja a valódiságát, és nem is keresi, mert valótlanságának lidérce hatalmas falakkal választja el tőle. Amikor nőként találkozol vele, az ösztönszintedre csatlakozik, ami mindannyiunknak van. Ott csatlakoztok össze! A rosszfiú csodálatos kielégülést ad az ösztöneidnek, ám maró hiányt hagy a szeretetednek. Majd belepusztulsz, miközben szeretni akarod, ám ebből ő mit sem érzékel, hiszen számára az érzelmi mélység nem létezik, így nem is érti és érzékeli a Te magasabb rezgésű részeidet. Pont ez az a megmagyarázhatatlan hiány, ami elől menekül, mert nem érti miből adódik! Otthagy, miután megkapott, hiszen számára csak egy kurva vagy, aki úgyis elhagyná őt. És Drága NŐ, amikor beengeded az életedbe, áttapos rajtad, felfal, valóban csak egy kurva leszel, olyanná válsz a legszentebb aktus közben, mint ő, ösztöneid csodálatos kapcsolódásával a részévé, a minőségévé válsz. Rosszfiút beengedni csak ösztön részeddel tudod, amíg nem vagy elég tudatos hozzá, hogy már ne érintsen meg. Hibáztathatod őt, ám sose feledd, nála magányosabb, nyomorultabb életet nem él senki. Amikor életre hívod, Te választod őt, nem ő Téged. Ő csak jön, és tarol, mert vonzottad, és beengedted.

Fájdalmát, érzelmi sivárságát megélni komoly traumatikus élmény. Nem csoda, hiszen élete egy folyton tartó menekülés önmaga elől, érzelmi roncsokat hagyva maga után. Van-e ébredés? Van-e az a mély fájdalom, ami után beszűrődik a valótlansága sötétjébe a valódisága fénye? Igen, mindenkinek joga van az ébredésre. Ám soha nem fogadja be attól, aki jobban akarja helyette a változásokat. Eltékozolhatod a saját életedet azzal, hogy jóvá akarsz szeretni egy rosszfiút, ám bölcsebb háttérbe húzódni, és akkor segíteni, amikor már ő is akarja évekkel, évtizedekkel később, mint mikor átszáguldott rajtad. És akkor Te mérettetsz meg, vajon van-e szereteted hozzá barátként támogatni őt a számára teljesen ismeretlen úton…

Valótlan férfi életet élni az általam elképzelhető életek egyik legszörnyűbbike. Otthontalan önmagában, árván, elhagyatva fulladozik a belső kétségbeesésében, és remény vesztve kaparja a vastag és magas falakat, amikkel körbevette magát, és konzerválja valótlanságát. Elválasztva a valódi érzelmi és szellemi értékeidtől létezni, talán még a fizikai éhezéstől is nehezebb, és embert próbálóbb. Tiszteljük ezeket a férfiakat annyira, hogy nem bántjuk őket, szép távolról szorítunk értük ezzel védve magunkat pusztító ösztöneiktől, és ha ébrednek, akkor segítő jobbot nyújtunk…

Ha ezen írásom akár 1 nő életébe is hoz megértést és elfogadást, már megérte papírra vetnem…

Sebestyén Zoltán – Magamban a Társam

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magambanatarsam.blog.hu/api/trackback/id/tr708274758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.