Magamban a Társam

Sebestyén Zoltán - Magamban a Társam

Spirituális Férfiak

2016. március 22. 20:36 - Zoltán Sebestyén

azaz, Hol vannak az egyedülálló spirituális férfiak?

Hol vannak az egyedülálló spirituális férfiak?

Amerre járok, ezt a kérdést hallom GOND-olataikba temetkezett hölgyektől.

Vajon hol vannak ezek a férfiak???

Erről két dolog jut eszembe:

1.       Mindenhol, és sehol.

2.       Nincs értelme a kérdésnek, a kérdés úgy kezd életszerű lenni, hogy: Miként kapcsolódnak, hogyan kerülnek kapcsolatba a spirituális férfiak? Én miként hívhatom be őket az életembe?

Mindenhol ott vannak, hiszen a spiritualitás olyan széles tartományát fogja fel az életnek, hogy bármelyik férfi spirituálisnak mondható. A lélek megjelenik minden férfi életében, hitrendszerekben kukucskál be életükbe, akár egy valláson keresztül, akár egy filozófián át.

És sehol, egy sincs, mert akiktől leggyakrabban hallom ezt a kérdést, olyan zárt rendszerben élnek, olyan szűk korlátok közé passzírozzák be a spirituális valóság érzékelésüket, hogy hasonló, azzal azonosulni tudó férfi nincs, aki pont úgy passzos hozzájuk, ahogy ők elvárják.

7 000 000 000 ember él ma a földön megközelítőleg. Ez pont ennyi valóság érzékelés, és nincs két egyforma, még a legszélsőségesebben uniformizálódott társadalmakban sem. Hasonlóságok vannak, amire lehet építeni az emberi kapcsolódásokat, a párkapcsolatokat, ám tökéletesen két egyforma ember nem létezik. Mi köze ennek ahhoz, hogy hol vannak a spiri férfiak! Csak figyelj, szépen kibontom!

Nézz meg egy Észak-Koreát. Azt gondolom ma a Földön ott van a legszorosabban uniformizált társadalmi berendezkedés. Az emberek valóságát kívülről elképesztő befolyásoló erővel irányítják. Egy ilyen felülről manipulált és teremtett társadalomban a különbözőségek minimálisak, így az emberek is a párkapcsolatukban könnyedén kapcsolódnak, hiszen hitrendszerük, filozófiájuk, spiritualitásuk közel egyforma, apró különbségekkel. Szegények, félelemben élnek, párt van, elnyomás, rutin robotszerű feladatok, túlélés. Tragikus fintora az életnek, hogy valószínűleg itt a legegyszerűbb és legkönnyebb kapcsolódnia az embereknek egymáshoz. Nincs bizonyíték erre, hiszen annyira zárt a rendszer, hogy statisztika sem tud kiszivárogni, ám gyanítom, hogy nem nagyon van válás, főleg nem a tömegnél, a szegényeknél.

Jelentem, a másik véglet itt van nálunk, Közép Európában! Nézz csak körül! Hányféle hitrendszer formálja folyamatosan az emberek valóságát? Amióta eltűnt a vasfüggöny, össze sem lehet számolni hányféle filozófia, vallás, hagyomány, erkölcsi idea, kapcsolódási forma ömlött rá kis hazánkra! Mindig egy nagy olvasztó tégely voltunk, az elmúlt 4 – 5 ezer évben megfordult a Kárpát–medencében mindenféle népség, meg mi is bekalandoztuk az összes létező földrészt, ám ami a mában van, itt Európa és a Világ szívében, az egy igazi Bábeli zűrzavar.

Nézzük csak a spiritualitást, és nem olyan végletesen szélsőséges formában, mint az elején tettem, hanem vallási irányzatokhoz és ősi, illetve modern hagyományokhoz igazítva. Alap értékrendje a magyar embernek a Keresztény hitrendszer, és mellette ugyan ilyen fontos formáló a magyar szakrális hagyományok. Csak keresztény irányzatból is van 3000 felett a világon, amiből legalább 500 nálunk is igyekszik teret hódítani, térítőik nyomják a csengődet hétvégén egymást szorosan váltva, szórólapjaikat és a megváltást kínálva. Az összes világvallás jelen van, minden jelenetős irányzatukkal. Buddhizmus, Hindu hitvilág, Zsidó hitrendszer, Iszlám, és a többi, kár sorolni, hiszen látod Te is. Ősi irányzatok mint Jóga, Tai Chi, Kabala, és sorolhatnám a vallásoknál régebbi hagyományokat. Nyugati irányzatok, Amerikai hitrendszerek, Modern eszmék, asztrológia, Ilyen heeling, olyan nadi, emilyen angyalkör… mondom, sose érnék a végére, ha a spirituális irányzatokat szeretném rendszerezni.

Figyelj magadra egy kicsit? Neked mi a hitrendszered? Ha ezt olvasod, valószínűleg nyitott, és nem valami szigorúan zárt, jellemzően durva manipuláción és megkötéseken alapuló, egy elit kényelmét kiszolgáló felekezet része vagy. Minél kevesebb eszme jut el hozzád, jellemzően annál zártabb világban élsz. Pont ez a kulcsa és rákfenéje a párkapcsolódásnak is.

Tudatos élet híján egy zárt és korlátokkal teli rendszerben könnyed a kapcsolódás! Nézz meg egy keresztény közösséget, amelyet szektaként szoktak emlegetni, nincs kifelé kacsintgatás! Rendszeren belül, szigorúan ellenőrzött körülmények között történik a párválasztás, és a családi élet is behatárolt, szabályozott. Nem kell tudatosnak és nyitottnak lenni, sőt kifejezetten hátrány, hiszen súlyos bünti jár a rendszerrel nem harmonizáló eszmékért, gondolatokért és cselekedetekért. Ha nem vagy tudatos, kifejezetten ajánlott ilyen rendszerek része lenni, ahol megmondják, mit csinálj!

Szerinted a rendszerben lévő spirituális férfi könnyedén kapcsolódik hozzá hasonló gondolkodású spirituális nőhöz? Hát persze! Ez a lényeg, a hasonlóság! Arra lehet egy hosszú távú kapcsolatot alapozni! Mélyen vallásos, spiri férfiról beszélek, aki komoly lelki életet él! Te vajon tudnál hozzá kapcsolódni? Nem ugye!!!??? Nem is kell, mert neki esze ágában sincs szóba állni veled, hiszen nem vagy HIT-TÁRS! De vajon neked milyen a hitvilágod? Ha kapcsolódnod kellene egy nőhöz, vagy ha férfi vagy mennyire lennél rugalmas? Vagy elvárásod van inkább felé? Hogy a Te spiritualitásod legyen az ő valóságai is?

Nézzünk másféle spirituális férfit!

Számos középkorú, 30-as és 40-es férfi él egyedül napjainkban, akik nyitottak szinte minden irányzat felé, ami szembe jön velük. Ha jársz közösségekbe, naponta találkozhatsz velük, és soha nem barátnővel jönnek. Egyedül, habzsolják a programokat, és hasonló egyedülálló nőtársaikkal egyetemben szinte függőségi viszonyban vannak a „progikkal”, tanfolyamokkal. Valaki alkoholista, valaki drogfüggő, valaki meg spiri rendezvény és programfüggő. És miért alakulnak ki a függőségek? Mert kompenzál valami óriási belső félelmet, komplexust. Esetünkben ezek a férfiak komoly önértékelési zavarban éldegélnek, és menekülnek önmaguk elől a spiritualitás sokszínűségbe. Csalódtak számos párkapcsolatban, és erősebb a sérülésektől való félelem vezérelt GOND-olkodás a vágynál, hogy megossza valakivel az életét. Önismeret kimerül a szellemi tanításokkal, hiszen a pszichológiai rész túl fájdalmas valóságot mutatna, így azt inkább nem bolygatják.

Képzeljétek, ők csodálatos spirituális férfiak, ám valódi, tudatos önismeret híján teljesen kapcsolódás képtelenek. Félelmeik és sérüléseik miatt zárt világban élnek párkapcsolati szempontból, hibátlan barátok, ám ha közeledsz, menekül. Rendszerint férfiként észre sem veszed, hiszen a maszkulin energiákat jó mélyre temette, ám ha mégis kapcsolódtok valami hitrendszeri hasonlóság miatt, általában gyorsan véget ér a boldog és örömteli első időszak, mert jönnek a személyiségbeli alkalmatlanságok kapcsolatromboló programjai. Ők azok, akikkel remekül lehet csacsogni írásban arról, hogy milyen ikerlángjai vagytok egymásnak, vagy éppen Atlantiszi életeteket miként éltétek, ám ha a jelenben kell emberként kapcsolódni, van rumli bőven.

Nézzünk másféle egyedülálló spirituális férfi után!

Mit szólnál egy Guruhoz? Ő elég spirituális? 8 féle masszázst ismer, dobol, varázsol, jósol, áldást oszt és nyakában lógó ereklyék mind egy-egy beavatás emlékei, amiken átesett már őseink szellemétől átitatva. Ismerős? Na, ő aztán spiri a javából. Erős is ráadásul, olyan kisugárzása van, hogy kortól függetlenül a szex Istennő ott könyörög benned egy érintésért! Hol vannak a spiri férfiak? Hát ők azok! Komoly rajongói körük van, önmaguk ragyogását rendszerint a csillogó női szemek tükrében élik meg! Nagyon ügyesek a csajozásban, olyan ideológiai rendszert építenek tanításaikba, amiben általában a szexualitás vagy gyógyít téged, ha vele éled meg, vagy megtiszteltetés számodra az alkalmi érintkezés egy szeánsz alkalmával. Nem bántani akarom őket, mert erre is igény van, számtalan nő megéli ezt a korszakát spirituális útján, és óriási tanítói lehetnek, hogy álljon ki magáért a nő, és ne engedje bekötni magát egy „mester” energetikájába. Ezen típusa a guruknak szándékosan használja a férfi erejét, hogy nyájat toborozzon, akikből aztán bőséggel él minden szintjén az életnek.

Vele szívesen csatlakoznál? Hopp, éppen ebben vagy, és nem tudod mi a baj veled? Semmi! Csupán még van mit tenned az önbecsüléseddel, és talán egy életigenlőbb hitrendszerre épülő közösségre is szert tehetnél, ahol nem használnak, hanem támogatnak.

Milyen spirituális férfiak vannak még?

Nős. Ő most nem érdekes, mert nem egyedül van.

Világtól elvonult, vagy éppen világban folyamatosan utazó. Igazából mindegy, hogy országról országra járva zenélget valami hangszerrel és boldogan éldegél alkalmi kapcsolataival, vagy elvonulva egy tanyán él, és néha benéz hozzá egy csillogó szemű lány, aki titkon azt reméli, ő lesz majd a ház úrnője. Rossz hír, hogy mindig kiderül, a férfi szabadsága nem leváltható a spirituális hitrendszerében értelmezhetetlenül ragacsos, és élhetetlen mindennapok unalmas kapaszkodására. A férfi repül, és ne korlátozza őt senki vándorlásában, vagy éppen egyedüllétében.

Egyébként a világon nincs semmi baj ezekkel a férfiakkal, ők nem kötnek, nem használnak, elmondják, hogy a szabad szél fiai, emelkedett spiritualitású életükbe nem fér bele az elköteleződés, és egyébként is csak éljük meg szeretettel a szexet! Kicsit olyan, mint a hippi világ, lehet, annak a maradványa korunkban. Igazából a nő felelősségére hívom fel a figyelmet ismét, amikor lógatja az orrát magányában és csalódottságában, hogy nem akarja őt az a szép férfi. Drága NŐ! Ne utólag GOND-olkodj és gyötörd magad! Az a férfi megmondta a legelső pillanatban, hogy nem fog elköteleződni, csak Te nem akartad meghallani, mert az nem fért bele a vágyaid és elvárásaid csomagjába! Amikor meg ragaszkodni kezdtél hozzá, persze elküld! Tanulj belőle, és legközelebb ne várj tőle többet!

Milyen spirituális, egyedülálló férfiak vannak még?

Hallottál a divatspiri férfiakról? Nem? Figyelj, mert számuk rohamosan nő! Ahogy a fesztiválok megtalálták ezt a célpiacot is, úgy jönnek a kalandorok, és vadászok! Menj csak el a legnagyobb fesztiválra, amit tudatos és spirituális embereknek szerveznek a Balaton mellé, és látni fogod, falkában köröznek a szeretettől csordultig telt szívű csinos és kívánatos, bódult örömben táncoló lányok körül. Ahol kínálat van, ott kereslet is lesz, és a vadászok gyorsan alkalmazkodnak a környezethez, hogy prédához jussanak! Erősen fogalmazok? Nem volt olyan rég, amikor egy fiútársaság mellett állva fültanúja voltam a beszélgetésüknek, ahogy a trükköket osztották meg, hogyan tudnak spiri csajok bugyija alá bekukucskálni! Ám tartani nem kell tőlük, egy tudatos és spirituális nő energiáira nem tudnak ők kapcsolódni. Aki meg úgy spirituális, hogy a párkapcsolati tudatosságnak hiányában van, annak nagy tanítói lesznek ezek a férfiak!

Tudnám még sorolni a spirituális férfiak típusait, ám igazából abban reménykedek, ha még olvasod az írásomat, mert 40 másodperces átlagnál kitartóbb és érettebb vagy, magadtól is rájöttél már, a kérdés valóban nem az, hol vannak, hanem hogy tudsz hozzájuk kapcsolódni!

Minden rajtad áll! A Te hitrendszered, mintáid és programjaid teremtik a vágyat, ami a férfit hívja, vagy éppen aminek következtében nem jön senki. Állsz egy Müller Péter előadás végén, kezedben a mikrofonnal, és azt szajkózod végeláthatatlan mantrázással, hogy nincsenek ma igazi férfiak, kétségbe esve várva, hogy a művész úr és a közönség alátámassza a hitrendszeredet!? Mert ilyet is láttam ám, nem egyszer! És láss csodát, igazad lesz! A jelenlévő spirituális nők zöme hevesen bólogat, mert nekik is ez a hitrendszerük! Egy kevés nő értetlenül nézi, mit hisztizik ez a csaj, hiszen csodás kapcsolatban él,  a jelen lévő férfiak meg mint ha ott sem lennének, senkit nem érdekelnek. A nő nem veszi észre, hogy a kb. 200 ember között van 40-50 férfi, aki döbbenten nézi a hisztit, és hálát ad az égnek, hogy a nő látóterében csak saját fájdalma van, és tudomást sem vesz a környezetébe nem illő dolgokról, mint a férfiakról.

Minden a Te hitrendszereden múlik! Mantrázod, hogy nincsenek spirituális, rendes férfiak, neked nem is lesz! Addig olyanok jönnek, mint akikről meséltem feljebb aktuális igényedhez igazodva, amire tudatosságod híján éppen szükséged van tanuló utadon! Jön csábító, uralkodó, mágus, varázsló, mindenféle spirituális férfi, akit csak teremtesz!

Akkor hogyan lesz neked olyan társad, akivel boldog lehetsz? És még spirituális is?

Majd ha félelmek és elvárások nélkül tudsz tisztán, a forrásodra kapcsolódva önmagadból behívni a férfit! Ha nem az aktuális hitrendszered bemerevedett mantrákra épülő spirituális egójára építed az identitásodat! Majd ha nem várod el az élettől, hogy tökéletes férfi érkezzen, mert az Neked jár! Majd ha panaszkodás, nyögés, mutogatás nélkül éled az életedet, örülsz annak, amid van, és megengeded, hogy érkezzen hozzád az öröm férfi formájában! Amikor tudatossá válsz! Nem spirituálissá, hanem tudatossá, ami az élet sokkal szélesebb területét öleli át!

Átfogalmazom, figyeld:

Majd lesz annak, aki elhiszi, és vágyai fókuszából életre hívja azt a lélekszövetséget, akivel tudatossága mentén kapcsolódni tud! Neked lesz, aki önmagát nem csupán spirituális emberként azonosítja, hanem tudatos, alkalmazkodó, rugalmas, önismerete révén, értékei mentén örömmel kapcsolódó Nőként! Neked, kinek a hitrendszere megengedi, hogy különbözőségek is legyenek egy kapcsolatban, amiket aztán később szépen élhető szintre lehet hozni. Neked, tudatos nőnek, aki nem GOND-olat központú elmeprogramokkal gyötri magát, hanem árad és befogad, lesz olyan spirituális férfi, aki hasonlóan látja a világot, mint Te, első pillanattól kezdve valódi érdeklődést mutat feléd, és természetes egyszerűséggel, vidámsággal, könnyedén kapcsolódik hozzád. Nem problémáitok lesznek, hanem néhány feladat, amit az együttélés miatt megoldotok. Nem elvárásai lesznek, hanem kérése, vágya!

Mert vannak tudatos férfiak mindenfele, és tudatosságuk része a spiritualitás is. Férfiak, akik figyelnek az egyensúlyukra, test-lélek-szellem hármas tengelyén. Férfiak, akik ÖN-megvalósítanak, víziójuk van, nem munkájuk, önismeretük útján érzelmileg gazdag életet élnek, és szívesen meditálnak, vagy merülnek el a magyar szakrális hagyományok örömében.

Ott vannak mindenütt annak, aki rájuk hangolódott, és egy sincs azoknak, kik energetikailag távol vannak tőlük. Változz, gondozd magad, figyelj befelé, kérj segítséget HOZZÁD ÉRTŐTŐL, tegyél magadért, és automatikusan érkezik hozzád, akihez méltóvá váltál, és aki méltóvá vált HOZZÁD!

Mert bármelyik pillanatban dönthetsz, hogy visszafele nézegetsz félelmeidbe, sértettségedbe a MÚLT drámáiba kapaszkodva, táplálva a „jogos” aggódásodat a jövőd illetően, vagy örömmel áramolsz az életedben, teremtve a MOST nagyszerűségét minden pillanatodban, és vágyaid pompájában.

És a legszebb ajándéka az életnek, hogy amikor megszületünk, egy tiszta, sokdimenziós lényként ünnepeljük megérkezésünket. Aztán annyi mindent pakolunk magunkra nehezékként az évek alatt, hogy egyszer csak azt vesszük észre, több a nyomor mint az öröm! Akkor jön el a Te időd, és elkezdhetsz megszabadulni a nehezékeidtől, hogy újra repülni, szárnyalni, szeretni, áradni tudj FORRÁSOD valódi fényétől ragyogva!

Ezt kívánom NEKED Drága NŐTÁRSAM! Légy szabadon kibontakozó csodája életednek, és akkor olyan FÉRFI érkezik, aki méltó HOZZÁD!

Sebestyén Zoltán – Magamban a Társam

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magambanatarsam.blog.hu/api/trackback/id/tr768518136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.