Magamban a Társam

Sebestyén Zoltán - Magamban a Társam

Élet a Paradicsomban - Felébredten

2016. május 18. 15:49 - Zoltán Sebestyén

Élet a Paradicsomban - Felébredten

Létezik egy hely, ahol minden szorongás, probléma és gond megszűnik. Talán amióta ember az ember folyton keresi ezt a helyet itt a Földön, vég nélkül. Ahol az áradó bőség kényeztet, veszélyek és félelmek nélkül létezve minden pillanata az életnek ajándék, csodás és álomszerű…

Vajon mi a Paradicsom? Ez egy hely?

A spanyol felfedezők mindenüket (életüket is) feláldozva kutattak Eldorádó után, mert mesés gazdagságra vágytak. Vajon ők mit kerestek és vágytak az őserdő mélyén? Ma egy fogyasztói társadalomban sikeres és fontos ember mivel népesítené be a paradicsomot? Jó sok pénzzel, vagyonnal? Hasonlóan a spanyolokhoz a múltban? Te mivel azonosítod a Paradicsomot? Bőség, gondtalan élet az igaz társsal, egészséges ételek? A hely, ahol minden úgy történik, ami számodra ideális?

Lehet egyáltalán nem helyként érzékelni a paradicsomot?

Egy csodálatos panorámájú völgyben kis faházikó sokak számára a paradicsomi élet, aztán van, aki városi előkelőségre törekedve egy felhőkarcoló VIP luxuslakásaként vágyódik erre, soha le nem fogyó bankkártya virtuális tartalmának csalfa biztonságában. Elménk pillanatnyi élettapasztalásunknak és bölcsességünknek megfelelően teremti a képet, hogy néz ki a Paradicsom.

De vajon létezik a Paradicsom helymeghatározás nélkül?

Bizony, bennem él egy belső Paradicsom.

Hol van ez a belső Paradicsom? Figyelj egy kicsit befelé! Ülj le bárhol, ahol vagy, és vedd le a figyelmedet a környezetedről és GONDolataid karattyolásáról. Meditálj, csendesedj el, imádkozz, bárhogy is nevezed a megpihenés állapotát hited szerint! Vonatkoztass el élettértől, pénztől, társtól, mindentől, mi a külső környezetedhez köt!

Figyelj önmagadra, csak önmagadra…

Tán a belső Paradicsom nem éppen ott van, abban az állandó kedves élményben, amikor kapcsolódva önmagad legnagyszerűbb, öröktől létező részében nem cselekszel, nem ténykedsz, hanem az állandóságban fürödve csupán csendben vagy? A folyton kavargó gondolataid és vágyaid állandó változásban tarják pillanatnyi értékrendednek megfelelően a vágyott világot, ma a legújabb TV van a lista elején, de holnap már egy wellness kényeztetésre vágysz, ahol megéled a boldogság múló illúzióját.

Tán érdemes lenne egy kicsit megállni a rohanásodban, és körbepillantani, mi is vesz valójában körül? Problémáktól és GONDolatoktól harsogó elmédet egy pillanatra csendre inteni, és felébredni külső elvárásoktól és programoktól hemzsegő életedből?

Felébredni a zakatolásból, és nyugalomra lelni önmagadban?

Lehet, hogy a Paradicsom nem egy hely, hanem egy létállapot? A felébredtek létállapota?

Akkor mit jelent a felébredés, a Paradicsomi állapot?

Talán nem többet, mint… mint egy örömsugarat szétáradni minden kis sejtedben, és azon túl, ahol kapcsolódsz az élet valódi forrásával, a szereteteddel. Megnyugvást, belső csendet. Napfényt a szívben.

Tán a Paradicsom nem egy méltósággal teli, bölcsességtől áldott folyamat, ami során a bennünk Folyton Létező megnyilvánul? Mi ez a folyton létező minőség? Nem hiszem, hogy szavak vannak rá. Olyan béke és nyugalom talán, ami a külső körülmények hatásaitól teljesen független állandó. Amikor nem számít, mi történik körülötted, mert ott bent örömben létezel. Átszaladnak GONDolatok a fejedben, de csak jönnek, és már mennek is. Létezel vágytalanul, múlt és jövő nélkül. Ülsz, és szerelemben vagy önmagaddal, megnyugvásra lelve, felébredten a Paradicsomban.

Ez is egy valóság, az én valóságom, és sokaké még, akik hasonlóak hozzám…

Sebestyén Zoltán – Magamban a Társam

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magambanatarsam.blog.hu/api/trackback/id/tr968728164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.