Magamban a Társam

Sebestyén Zoltán - Magamban a Társam

Út a szívemhez - az a 14 nap, 10. nap

2016. szeptember 21. 09:02 - Zoltán Sebestyén

Példaképek köztünk élnek

Példaképek köztünk élnek

Brad Pitt szabad és független!!!

Nem tehettem mást, mint párkapcsolati tréner, mint ezzel kezdeni a mai napom beharangozóját!

A mindig jóképű, mindig sármos, kellően bölcsességben fürdő szex ikon, nem szegény, őrülten híres nők bálványa megint úgy érezte, nem szereti azt a férfit, akivé Angelina mellett vált, így megkérte a szerelmét, dobja ki!

Hölgyolvasóim, akik egyedüllétben éltek, és akik nem, de emiatt most elváltok, irány egy gyorstalpaló angol tanfolyam, és kalandra fel! A préda ott hever a lábatok előtt!

Hátha pont melletted találja önmagában meg azt a férfit, aki szeret lenni, egy ideig, várhatóan 10 évig a statisztikákat alapul véve!

Tudom, a továbbiakban ma már nem számíthatok egyedülálló és a válófélben lévő hölgyolvasóimra, mert mindenki megy csinosítani magát, intézi a repülőjegyet, vízumot, stb., így megköszönöm Nektek az eddigieket, és sok szerencsét kívánok a lehetőségek új dimenziójában.

A továbbiakban még a hír hallatán is kitartóan hűséges háziasszonyok, és a férfiak, illetve meleg hölgyek és urak társaságában folytatom az írást, napi töprengéseimet az élet dolgairól.

Tegnap nagyon megajándékozott az élet, szinte az egész napot együtt töltöttem egy lánnyal, aki példája lehetne sok millió, vagy inkább sok százmillió nőnek és férfinak ezen a világon. Fiatal kora dacára olyan bölcsesség, nyugalom és derű árad belőle, ami ritka kincs ezen a világon. Néhány hete tűnt fel, képes volt már végigülni két előadásomat, két EH programon is részt vett, és ennek ellenére még mindig időt szánt rám, sőt egy egész napot adott! Döbbenet, hogy nem tudtam elvenni semmivel a kedvét!

Példája lehetne a világnak az alábbiak miatt:

·         Szereti a bort (ez természetesen az első, és legfontosabb erény)

·         Belső nyugalom árad belőle, biztonság kifinomult kedvességgel vegyítve

·         Jó szándékú, jóindulatú, jóravaló menyecske

·         Az élet tisztelete árad belőle

·         Tudatos, töprengő, folyton változó és önmagát jobbító lény

·         Vagány, humoros, derűs

·         Sokoldalú, mint a régi szellemi emberek

·         Tud csendben lenni. Sőt, akár egész napot eltölthetsz vele úgy, hogy egy szót sem szóltok egymáshoz, mégis jó a társasága

·         Megáll vele az idő

·         Érzelmileg kiegyensúlyozott, nem hagyja életében megjelenni a fájdalmak pusztító energiáit

Példája lehetne a zaklatott és önmaguk számára állandóan problémákat gyártó emberek számára, sokat tanulhatnának tőle test-lélek-szellem tudatosságának hármas világában. Kiültetném őt a Hősök-terére, megkérném, hogy üljön ott csendben áramolva, kivetíteném ilyen óriáskivetítőkre, és ahány férfit és nőt bírok, bezsúfolnék a térre, legyenek egy kicsit ott, abban az energiában, ami belőle árad!

Ezt minden nap megismételném, míg eltűnik minden a zaklatott és felgyorsult világból származó fájdalom és szenvedés a Földről! Néha mellé ültetnék egy buddhista szerzetest is, vagy egy Advaita hitrendszert követő gurut, akik felerősítenék még a csendet és nyugalmat. Na jó, még Eckhart Tolle is helyet kapna ott, ám kicsit hátrébb, a tó partjára ültetném egy padra, mert szereti a kacsákat és a padokat.

Kérded most, hogy miért van nekem így beakadva a csend? Meg a nyugalom, ezek az egyáltalán nem izgi dolgok? Miért akarom lassítani a világot, hiszen a pörgés a siker, a pénz és csillogás kulcsa?

Hadd idézzem bölcs tanárunkat Popper Pétert:

Ha ördög lennék, és azt a feladatot kapnám, hogy pusztítsam el a világot, bizony nem tennék mást, mint felgyorsítanám azt. Mindaddig gyorsítanám, míg az elme már nem tudja követni azt a rengeteg impulzust, és összeroppanna.

Természetesen emlékből idézem, de a lényeg benne van.

·         1 perces híradó, amiben összezsúfolnak minden lényegtelen borzalmat a világról.

·         Facebook, ahol tudatosság nélkül a pillanatorgazmusban már azt sem tudod mire kattintgatsz, és virtuális világban élsz élő kapcsolatok helyett!

·         Üvöltő és arrogáns hajcsárok, akik vezetőknek csúfolják magukat a munkahelyeken, de nem mások, mint komplexusos, és beteg kisgyerekek tele nyomorral, és a felgyorsult élet fájdalmával, őrületével.

·         2 hetes kapcsolatok kötődésképtelen, érzelmileg agyonsérült emberek között, akik a nagy rohanásban elfelejtették, hogy nem kint és lent, hanem bent és fent van a létezés öröme.

·         Szexkapcsolatok sivár pusztasága, ahol szinglik hordája nem ér rá a karrier mellett családban gondolkodni.

Soroljam még társadalomkritikámat? Ha értesz, minek sorolnám, hiszen úgy is tudod, ha meg nem értesz, felesleges…

Na, számukra hoznám létre a nagy Hősök-tere pontot, ahol a békesség, nyugalom, bölcsesség, és derű terében formálódhatnának az emberek, és érezhetnék megnyíló intuitív érzékenységgel, hogy az emberi élet akkor boldog, ha csendes, áramlóan lágy, cirkusztalan, az anyagi javak hamis illúziójától mentes.

Jön haza most már néhány nap múlva a Bárónő olyan helyről, ahol 10 napig gyakorlatilag nem szólalt meg, hanem ebben a belső csendben figyelte önmagát. Már most megborsózok attól a végtelen és univerzális békétől, ami belőle fog áradni, az egész repteret betölti majd ez az energia. Lehet, rögtön a Hősök-terére viszem, odaültetem Tolle mellé a padra, hadd töltsék együtt a várost, és nézegessék a kacsákat.

Néhány napja egy beszélgetésben egy középkorú férfi megkeseredetten és a civilizált élet felfokozottságától láthatóan összeroppanva indulatosan közölte, itt hagyja ezt az átkozott országot, és hosszan szidta hazánkat. Önmagamban ez játszódott le:

„És hova menekülsz drága barátom, önmagad nyomora elől nem futhatsz el. Az mindig veled lesz, és minden országban megtalálja a fájdalmának forrását. A világ nem egy tőlünk függetlenül létező valóság, mi teremtjük magunknak, olyanná, amilyen, ezt tudjuk már a kvantumfizikából. Maradj csak itt, és válj tudatossá, keresd meg a nyugalmadat, ami ott bent van, csak elfeledted.”

Hangosan ennyit mondtam: Szerintem csodálatos országban élünk, én szeretek itt lenni.

Fenti társadalomkritikámat megállapításnak vedd, megfigyeléseim alapján leszűrt képnek. Nincs mögötte érzelem, csak egy finom küldetéstudat, hogy tegyek az emberekért a változások reményében. A változásokhoz meg példák kellenek, akik itt élnek közöttünk, és én viszem a hírüket, lássák a boldogtalanok, van kiút…

 (Fanni köszöni szépen, jól van, gyógyulni vágyók hada térdepel a küszöbén, amióta híre ment különleges varázsló képességeinek.)

Szólj hozzá!
Címkék: 14 nap

A bejegyzés trackback címe:

https://magambanatarsam.blog.hu/api/trackback/id/tr4411732515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.