Magamban a Társam

Sebestyén Zoltán - Magamban a Társam

Párkapcsolatok harsogó gyilkosa

2017. január 05. 09:04 - Zoltán Sebestyén

Miért NEM!!!

Nem azért harsogó, mert folyton erről beszélsz! Nem, ennél sokkal körmönfontabb a prédára vadászó gyilkos. Azért, mert leginkább a fejedben harsog! Persze, időnként meg is erősíted kimondott szavakkal is, mert úgy jobban teremtődik a vég.

Mi ez a hangos, harsogó, dühödt gyilkos?

A „miért NEM”!

Miért NEM szeretem a másikat, miért NEM való hozzám. Függetlenül a kapcsolat melyik szakaszában vagy, ha ügyesen csinálod, és kialakítasz egy állandó mantrát, hamar ki tudod nyírni a kapcsolatodat.

Figyelem már régóta az embereket, mert érdekelnek a kapcsolatok, ezzel is foglalkozom, miközben művelem az életemet. Sokfélén tudja valaki pusztítani a kapcsolatát, de ilyen összetett és hatékony módot még nem talált ki az EGO elképesztően kreatív világa, mint a folyamatos fókuszálást a „miért NEM”-re. Ráadásul ez nem egy békés, csendes megoldás, mert állandóan ott zakatol bent az elmédben, és olyan szituációkat teremt, ami aztán súlyos összeütközésekhez, EGO csatákhoz vezetnek.

Figyelj, a párkapcsolatok minden periódusában milyen elképesztő erővel tud elkülöníteni, fájdalmaktól és szenvedésektől teli életet hozva a világodba!

Néhány példa:

Már az egyedüllétben kezdődik, amikor még randiról sincs szó! Mantrázza az EGO bent hangosan: „NEM vagyok alkalmas egy kapcsolatra!”, vagy „Minden nő/férfi megbízhatatlan!”, vagy „NEM jött még el az ideje, fejlődnöm kell!” Ez utóbbi spirituális körökben szinte járványszerű. Egyedüllétben se szeri, se száma, hányféleképpen kárhoztat ez a program (démon, fattyú) magányra, kirekesztettségre.

Aztán pusztít, mikor valaki végre kimozdul, ám a randi előtt néhány órával elindul a harsogás, és végül NEM megy el a találkozóra. Persze megmagyarázza ott bent a fejedben, hogy ez volt a jó döntés! Közben meg persze, hogy nem, csak győzött a félelem, a démon, a „miért NEM”!

De figyeljük azt az esetet, amikor már valaki képes kapcsolódni, és erősebb a vágya egy kapcsolatra, mint az egyedüllétben való életre. Akkor jön az első találkozás valakivel. Ott ülnek egymással szemben, és miközben jól is érezhetné magát, tele kíváncsisággal, tele örömmel a megismerkedés pillanatában, azt figyeli, mi NEM tetszik neki a másikban! Nem arra figyel, hogy milyen szépen csillog a másik szeme, milyen kedves a mosolya, milyen elegáns, vagy éppen milyen humoros, szóval nem, nem a másik erényeit keresi, hanem indul a belső program, a harsogás, miért NEM tetszik.

Ismerős?

Ó, mennyivel egyszerűbb lenne inkább hatalmasra tárt szívvel megismerni valakit az elvárások nyomasztóan torz szűrője helyett!

Vagy túljutva a befogadáson eltelik pár hónap, és ahelyett, hogy az értékire figyelne az ember, egyszer csak azon kapja magát, hogy üvölt bent a démon: „Jó vele, meg aranyos, de NEM ilyen és olyan!” „NEM érzem azt ott bent, amit kéne!” „Nem ilyen nőre/férfire vágyom!” Ott harsog a fejedben a sok gondolat, ami mind azt szajkózza: „Miért NEM!!!”

Mert ennek a pusztítóan ártalmas, vadul dühöngő fenevadnak ott a fejekben semmi sem jó!!! Túl molett, túl vékony, túl keveset alszik, túl sokat alszik, NEM ölel át elégszer, NEM hoz virágot elégszer, NEM és NEM és NEM!!! Sikoltja a hangos gyilkos ott a fejekben!!!

De ugorjunk egy másik szitura:

Évek telnek el egy kapcsolatban, elmúlik a lángoló szerelem, és ki az első, aki jelzi ezt???

Na? Mit gondolsz???

Ő, a kapcsolatok hangos gyilkosa!!! A miért NEM démona!

"Már NEM vagyok szerelmes, csak úgy vagyunk egymás mellett, mint két jó barát. Elmúlt a tűz! Uncsi… sok ez, kevés az, és a többi zagyvaság!" Panaszkodik bent a fejedben, "NEM ő az IGAZI, idegesít ez és az, pedig még két éve aranyos volt, ahogy…"

Végre, amikor már teljes a megismerés, a változások és állandóságok harmóniájában, amikor már lehetne családban élni, biztonságban, szeretetben, akkor csap le az elme tornádója, az EGO kivégző mestere, a „miért NEM”.

Vagy egy konfliktus hatására, ami mondjuk megméretteti a kapcsolódásodat és megmutathatod, mennyire tudsz a szeretetedben maradni, mennyire tudod a szövetségeteket táplálni. Minden kapcsolatban vannak krízisek, félreértésekből, hülyeségekből, találkozásokból, ez az emberi élet normális velejárója. Konfliktusok és krízisek jönnek, és mennek.

A párkapcsolati tudatosságnak pont ez a nagy titka, hogy ezeket a kríziseket kezeli a két fél, és elengedi, mint a múlt megmásíthatatlan részét. EZ VAN, úgy sem lehet rajta változtatni, és ölelem, szeretem, becsülöm a másikat. Ez a tudatosság…

Ám itt, ebben a világban ez nem divat! Jön kéjesen, mámorosan, kihegyezett fogakkal, és már harsogja is a démon:

NEM hozzád való, látod!!!

CSALÓDTÁL!!!

Te NEM ezt AKAROD!!!

Te így NEM tudsz, NEM akarsz élni!!!

EGO, EGO, EGO, EGO elpusztító rákfenéje!!!

Elkezdesz kifelé figyelni, kifelé élni (ilyenkor az EGO hív egy „barátot” aki támogatja a pusztulást, bontani a kapcsolatot), panaszkodsz, nyögsz, őrjöngsz, ahelyett, hogy elengednéd a konfliktus és a krízist, ehelyett szétcseszi a démon a kapcsolatot!!! Mert a Te EGOd ezt nem tűri!

Aztán persze az EGO odatesz eléd valakit, egy másik embert, aki izgalmasabb, sokkal másabb, nem olyan mint ez itt… tipli (szakítás)… bele fejest ezzel az alacsony rezgéssel az új kapcsolatba, és kezdődik a kör előröl vég nélkül, amíg fel nem ébredsz (tudatossá válsz, és többé nem pusztítasz), vagy végképp kapcsolódás képtelen nem leszel…

Így pusztulnak szépen ma, itt a modern kor rettenetes, szív nélküli világában a kapcsolatok drága testvérem. Észre sem veszi a hétköznap rohanó, elvárásokkal, és ambíciókkal, csereszabatos dolgok tömkelegével elhülyített emberek tömege. Így tarolja le a kapcsolatokat a harsogó démon a fejekben, lepusztult szívű embersivatagot hagyva maga mögött.

Miért NEM!!! (nincs kérdőjel, mert ez kijelentés)

Pedig milyen egyszerű is lenne, ha helyette a miért IGEN-re figyelne a nép.

Egyszerű, ám tudatosság kell hozzá, meg szív, és szeretet.

Miért IGEN! Miért értékes Ő! Mert hidd el, ha erre figyelnél, 1000 okot is találnál.

Figyelj drága testvérem az IGENekre!

Hidd el, úgy boldogabb élet vár Rád az élet minden területén!

Sebestyén Zoltán

 

Aktuális:

Önismereti és párkapcsolati egyéni konzultációk és terápia segítségével tudok érted tenni, ha mélyebb és átfogóbb képet szeretnél kapni önmagadról és kapcsolódásaidról. Önmagad megismerésére fordított idő mindig a legjobb befektetés az életben!

A részleteket itt találod:

http://magambanatarsam.blog.hu/2015/12/28/teremts_rendet_eletedben_egyeni_tanacsadas

Előadásaimról, csoportos programjaimról, zarándoklatokról, önfejlesztő és párkapcsolati tréningekről, szabadidős programlehetőségekről az Egy Hullámhosszon tudatos közösséggel itt tudsz tájékozódni:

http://www.egyhullamhosszon.hu/programok

A programokról hírlevélre való feliratkozásra itt van lehetőséged:

sebestyenzoltan@magambanatarsam.hu

Írj egy levelet a „hírlevél” szóval, és felveszlek a listára.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magambanatarsam.blog.hu/api/trackback/id/tr4012098491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.