Magamban a Társam

Sebestyén Zoltán - Magamban a Társam

Randibohóc

2017. április 03. 15:35 - Zoltán Sebestyén

Találkoztál már randibohóccal?

Nem?

Nos, ne úgy képzeld el a randibohócot, mint egy piros krumpliorrú, festett fejű, göndör parókát viselő, hatalmas cipőben furán rohangáló cirkuszi mutatványt. Nem, a randibohócnak ezer arca van, és bárhol, bármikor feltűnhet, lehet nő és férfi, hetero és meleg, mindenféle, amit csak el tudsz képzelni.

Akkor meg mi a p…cs ez a randibohóc?

Figyelj, mert lehet Te is az vagy, vagy már sokszor találkoztál vele.

A randibohóc először is élő személy, van teste, gondolatai, érzelmei, szokásai, szavai, hitrendszerei, mindene, ami Neked is. Amikor randizni indul, szépen felöltözik, illatosítja magát, felveszi legszebb maszkját, leporolja félelmeit, és elmegy a találkozó pontra. Ha időben érkezik, és még Te nem vagy ott, akkor illőn helyet foglal, rendel magának egy italt, és vár. Ha már ott vagy, akkor csatlakozik hozzád, és már indul is a mutatvány!

A mutatvány első mozdulata:

A randibohóc egy felkészült randigép. Hatalmas listával rendelkezik, hogy milyen társat szeretne magának. Így a találkozás pillanatában előkerül a listáról a külső elvárások széles arzenálja. A randibohóc alaposan és körültekintően pásztáz végig, hogy külsőleg megfelelsz-e a kényesen összeválogatott elvárás képnek. Ha tetszik amit lát, akkor nyájas és széles mosollyal kínál helyet, komfortos közeget teremtve. Ha viszont nem tetszik a kép, már el is indult a lezárási folyamat, ami gyors, határozott és precíz mutatvány szintén, egy üdítő kell csak hozzá, és kb. 20 perc.

A második mozzanat, ha tetszel a randibohócnak:

Komolyan érdeklődni kezd utánad értékrendjének megfelelő prioritással. Munka, család, hobbi, és a szokásos. Arcán a kíváncsi maszk, alatta egy elképesztően precíz megfigyelő rendszer, ami egyszerre pásztázza a testbeszédet, a szavakat, az arcvonásokat, az érzelmi megnyilvánulásokat. Komoly stratégia mentén halad, hogy lássa, kivel van dolga. Egy másodpercre sem lazul, hiszen az elvárás listával való passzosságod nem játék, komoly dolog, a párkapcsolata múlik rajta.

Isten mentsen meg, hogy valamiben hibázz!!!

Mondjuk, a listán az szerepel, hogy számára minimum egy felelős, középvezetői munkakör, és Te meg „csak” üzletkötő vagy. Ne adja az ég, neki komoly elvárás, hogy szeress színházba járni, és Te meg inkább a mozit preferálod. Ezek mind bukópontok. Nem is beszélve arról, hogy ő vegetáriánus, és ezt elvárja a másiktól is, Te meg buta fejjel a rendelésnél lebuksz egy mézes kacsacombbal párolt káposztával, és roppanósra pirított burgonyával.

A randibohóc ilyenkor nem kegyelmez, ha a listáján szereplő 1598 elvárás egyikének nem felelsz meg, már mehetsz is a levesbe! Nem TE VAGY AZ IGAZI!

Eddigi legügyesebb randibohóc akivel találkoztam tréneri életemben egy évben 100 randit vezényelt le. Végeredmény: 0 második randi.

NULLA! Már az első találkozásnál elbukott mindenki, vagy elmondása szerint 5 %-ban őt pattintották le. A lényeg, hogy randibohóc üzemmódban gyakorlatilag nincs második randi, mert már az első alkalommal nem vagy kompatibilis az alaposan megszerkesztett elvárás listával.

Tanulság drága párkereső!!!

NE LEGYÉL RANDIBOHÓC!

Mi kell ehhez?

Először is csökkentsd le az elvárásaidat, 10 alá. Az úgy már tartalmazza a legfontosabbakat, és nem csinálsz magadból bohócot. A legügyesebbek egy idő után teljesen átfordítják magukban elvárásból teremtéssé ezt a folyamatot, és már nem is jön olyan ember, akivel ne tudnának összehangolódni. Igen, ezt is el lehet érni, ha kíváncsi vagy hogyan, akkor megkeresel, és segítek.

Másodszor, nem használj randizás közben „legszebb arcot”. Ez a biztos jele, hogy randibohóc vagy. Hidd el, aki nyitott feléd, nem csak a legszebb mosolyodra kíváncsi!

Harmadszor hallgass az elvárásaid helyett a megérzéseidre, intuíciódra, mert az is van, mindenkinek van. Akinél azt érzed, dolog van vele, vonz és érdekes számodra, bátran találkozz vele többször is, és oszd meg magad kedvvel és szeretettel.

Negyedszer kerüld a randivadászokat!!! Ha normális, és tartós kapcsolatra vágysz, akkor kerüld őket. Kik ők? Majd írok róluk is. De addig is csak annyit, hogy pont a tükörképei a tartós, stabil kapcsolatot keresőknek.

Jó randizást, és nagy nyitott, befogadó szívet!

Sebestyén Zoltán

 

Aktuális:

Önismereti és párkapcsolati egyéni konzultációk és terápia segítségével tudok érted tenni, ha mélyebb és átfogóbb képet szeretnél kapni önmagadról és kapcsolódásaidról. Önmagad megismerésére fordított idő mindig a legjobb befektetés az életben!

A részleteket itt találod:

http://magambanatarsam.blog.hu/2015/12/28/teremts_rendet_eletedben_egyeni_tanacsadas

Előadásaimról, csoportos programjaimról, zarándoklatokról, önfejlesztő és párkapcsolati tréningekről, szabadidős programlehetőségekről az Egy Hullámhosszon tudatos közösséggel itt tudsz tájékozódni:

http://www.egyhullamhosszon.hu/programok

A programokról hírlevélre való feliratkozásra itt van lehetőséged:

sebestyenzoltan@magambanatarsam.hu

Írj egy levelet a „hírlevél” szóval, és felveszlek a listára.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magambanatarsam.blog.hu/api/trackback/id/tr212398155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.