Magamban a Társam

Sebestyén Zoltán - Magamban a Társam

Budai hegyeken át

2017. augusztus 25. 14:22 - Zoltán Sebestyén

wp_20170824_12_33_46_pro.jpgÍrásom szimplán egy kéktúra útvonal száraz leírása lenne, ha aznap nem tartott volna velem Judy, a tudatosság hercegnője! Így komoly önismereti utazás lett, miközben 14 km-t csavarogtunk a Budai hegyekben a kék jelzések mentén.

Kezdem az elejéről. Judy csodálatos ember, és leginkább UFO az őt ismerők szemében, mert a világ történései egyáltalán nem izgatják, amiken csámcsog az emberiség zöme, ő inkább kíváncsi szemlélődéssel és pajkos haraggal áramlik itt a létezésben. Tojik a politikára, a párkapcsolati drámákra, a napi panaszkodós és mártírkodós embertömegre, inkább töpreng, él, szemléli a világot egészében, és olyan bölcs energiatér veszi körül, amiben egyszerűen nem tudsz hülye lenni, hanem te magad is kapcsolódsz hozzá, vagy elfutsz. Nos, gondolhatod, én az első csoportba tartozom, kapcsolódok hozzá, amikor csak tehetem, mert hatalmas tanítóm!

Nem guru ő, pláne nem valami celeb spiri- vagy motivációs sztár, ő csendben él, szerényen. Éppen ezért hiteles, és ráférne kis hazánk trénereinek zömére egy kis korrepetálás Judynál szerénységből, alázatból és valódi tanítói energiáiból.

Hűvösvölgyben találkoztunk, és onnan indultunk a gyermekvasúttól. Találkozásunk pillanata természetesen arról szólt, hol lehet itt pisilni, hiszen Judy nő, apró hólyaggal. Aztán nekiindultunk. Kimondhatom, az kellemes meglepetés volt, hogy tiszta volt az erdő, holott a II. kerület szívében kanyarog az út felfelé, az Árpád kilátóhoz. Kedélyesen bandukoltunk, és komoly figyelmet szenteltünk a zsörtölődésre, és játékos elégedetlenkedésre. Ez szokás nálunk, ennek mindig szentelünk időt, mert jó egy kicsit hülyének is lenni. Zsörtölődtünk a szülők lükeségein, amik a gyerekeket már eleve nyomorult élethelyzetből indítja el a felnőtt életbe, morogtunk a spiri világra, ami immár 100 éve éli ezt a modern kori cirkuszt tudatosság helyett, elégedetlenkedtünk önmagunk tévelygésein, és bárgyú, zizzent lükeségeiken.

wp_20170824_12_33_21_pro.jpg

Közben szépen felértünk az Árpád kilátóhoz, ami nagyon szép panorámával kényeztet jó idő esetén Budapestre. Itt volt egy rövid telefonos rádió interjúm, majd elköszöntünk a szintén takarított, és tiszta kilátótól, és nekiindultunk a Hármashatár-hegy kaptatójának. Hallottam róla, hogy nem egy szép hely a Hármashatár-hegy, én sem fogom a jó hírét kelteni. Unalmas ösvény, néhány idős fenyő, sápadt erdő, kifejezetten ronda hegytető. Az új kilátóból viszont gyönyörű a körpanoráma, ez színtiszta ötös!

wp_20170824_13_44_59_pro.jpg

Kicsit ücsörögtünk valami betonteknő szélén, azon merengve, hogy vajon melyik jobb stratégia az élethez:

  • Csak hagyni megtörténni a dolgokat, és az eseményekre reagálva élni személyiségünk adta tágasságban vagy szűkösségben.
  • Teremtő, tudatos önismereti munkával létrehozni eseményeket a saját elképzeléseink szerint, így alakítani az életünket.

Természetesen arra jutottunk, hogy teljesen mindegy, mert az élet önmagában csodálatos, és ha a gyökeréig ér le az ember a megértésében, bármelyik utat választja, az tökéletes és nagyszerű.

wp_20170824_13_59_47_pro.jpg

Ezt megünnepelve lebandukoltunk az étterembe, és megittam életem legdrágább Soproni világos sörét! Nagy megértéssel kortyolgattam a 650 Ft-os sört, amit máshol 350 Ft-ért szoktam inni a túráim során, hiszen láttam, ha életben akarnak maradni ezen a helyen, muszáj minden cseppet aranyáron adni. Az fel sem merült bennem, hogy ennyire menő hely, ha így van, utólagos elnézést a tulajtól.

wp_20170824_14_19_09_pro.jpg

Innen lefelé vezetett nagyrészt az út. Kiérve az északi oldalra kellemes és fiatal erdőkben haladtunk a domboldalban, mellettünk meredeken esett le a mélybe a cserjés-fás terület. Jó idő volt, bogár alig, aminek a lánykáim nagyon örültek volna, mert a minap a farkas erdőben szegényekkel bandukoltunk 10 km-t muslinca erdőben. Voltam én akkor minden, csak jó apa nem!

Csakhamar leértünk az utolsó pecsételő pontra, majd átballagva az ürömi állomásra vártuk a vonatot. Kipilledve, és boldogan ücsörögtünk a peronon azon filozofálgatva, hogy úgy vagyunk tökéletesek, ahogy vagyunk, az összes állandóságunkkal és változásunkkal, és még 40 év van minimum előttünk, amit bölcselkedéssel tölthetünk, meg olykor kirándulással.

Ez is egy szép nap, és egy szép túra volt…

Sebestyén Zoltán

Aktuális:

Indulnak az őszi egyéni és csoportos É.L.SZ. önismereti kurzusaim. Nyáron jelentős kedvezménnyel tudsz jelentkezni. Itt találod a részleteket:

http://magambanatarsam.blog.hu/2017/07/04/e_l_sz_oszi_onismereti_kurzusok

Önismereti és párkapcsolati egyéni konzultációk és terápia segítségével tudok érted tenni, ha mélyebb és átfogóbb képet szeretnél kapni önmagadról és kapcsolódásaidról. Önmagad megismerésére fordított idő mindig a legjobb befektetés az életben!

A részleteket itt találod:

http://magambanatarsam.blog.hu/2015/12/28/teremts_rendet_eletedben_egyeni_tanacsadas

Borterápia:

http://magambanatarsam.blog.hu/2017/04/16/borterapia

Előadásaimról, csoportos programjaimról, zarándoklatokról, önfejlesztő és párkapcsolati tréningekről, szabadidős programlehetőségekről az Egy Hullámhosszon tudatos közösséggel itt tudsz tájékozódni:

http://www.egyhullamhosszon.hu/programok

A programokról hírlevélre való feliratkozásra itt van lehetőséged:

sebestyenzoltan@magambanatarsam.hu

Írj egy levelet a „hírlevél” szóval, és felveszlek a listára.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magambanatarsam.blog.hu/api/trackback/id/tr9912778944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.