Magamban a Társam

Sebestyén Zoltán - Magamban a Társam

A dolgok szörnyű/gyönyörű állása

2017. október 03. 12:51 - Zoltán Sebestyén

a_dolgok_allasa.jpg

Erőszak, tömeges gyilkosság, háború, félelmek, pánik és zűrzavar. Ez a világ állása Földünk vidékeinek jelentős többségén. Amikor hamvas Béla száműzetésben töprengett saját kora abnormalitásairól, bizony elejtette itt-ott, hogy ez még nem a tetőpont, érkezik még valami még abszurdabb, még idegenebb az ember eredendő jóságától.

Ami kint, az bent, vagy, ahogy Hermész Triszmegisztosz írta a Tabula Smaragdinában: Ami lent van, az megfelel annak, ami fent van, és ami fent van, az megfelel annak, ami lent van, hogy az egyetlen varázslatának műveletét végrehajtsd.

Bizony, ami a világban szörnyűség történik, az megjelenik az individuum szintjén is. Az ember hajlamos elkülöníteni magát, megítélni, mutogatni, felelősségét lerázni, de lássuk be, csak nagyon kevesen vannak, akik le tudnak kapcsolódni a társadalmi és vallási (az ateizmus és materializmus is vallás) globális hatásokról, és valóban bölcsességben szemlélni a világ állását.

Itt egy ember, a benne felgyülemlett düh és harag hatására a tömegbe lő, nyilván a társadalmat okolva nyomorúságáért. A társadalom persze kölcsönösen visszamutogat, és elzárkózik az „ilyen szörnyű” tettől, felelősségét fel nem ismerve. A társadalmat dühös és haragos emberek vezetik, és csodálkoznak, hogy dühös és haragos emberek teremnek mindenütt. Ami fent, az lent is..

Ott egy háború küszöbén állunk, mert két haragos és dühös ember, akik tele vannak félelmekkel, elszakadva eredendő jóságuktól hangos kardcsörtét vívnak milliárdok felett ítélkezve. Egymásra mutogatva rikácsolnak félelemtől reszkető szívvel, és azt gondolják, hangoskodással palástolhatják rettegésüket. Mondja a bölcs: Minél hangosabb a szólam, annál több félelmet, kisebbségi komplexust, nyomorultabb életet szeretne eltakarni vele, nehogy kiderüljön, mennyire kétségbe van esve ott bent… Ebből aztán kint is félelem és kétségbe esés terem, milliárdok szívében.

Ma különleges napot tartok, mert figyelmemet egy pillanatra a mai emberiség akut globális problémáira vetem. Mit látok? Csupán azt, ami ez egyénekben is ott van. Van itt minden, az emberiség mai állapotának megfelelő hangsúlyozottsággal. Mit látok?

Jaj, csak egyet írok részletesen, az is bőven elég lesz, hogy utána magamban is meglássam, miért köszön ez vissza kintről…

Hazugságot: Az emberek életmódjává vált, hogy elhazudják az életüket. Leginkább önmaguknak hazudnak, itt kezdődik, és innen kezd terjedni, az EGYből a végtelen felé, ahogy az Univerzum is működik, azaz ami fent, az lent is. Hazudik a párjának (nesze neked párkapcsolat), a barátainak (így hullnak el barátságok), a családjának, a munkahelyén, közösségben, bárhol. Az egyénből kiárad a hazugság, és milliárd felé osztódik itt a Földön, majd a tágulás végpontján visszafordul, és visszaszűkül az EGYbe, az individuális ember szintjére. És mit hoz a hazugság, mint energia vissza magával, amikor megérkezik az egyénhez? Hazug életet. Hazudik a párja, a gyereke, a főnöke, az orvosa, mindenki. Ki a felelős? Ki kezdte a hazugságot? Ismered a tyúk, vagy a tojás esetét?

Ilyen a harag, az agresszió, a gyűlölködés, az irigykedés, a tekintélyelvűség, a megbocsátatlanság, az elvárás, a féltékenység, a hiszti, az önsajnálat, vég nélkül sorolhatom társadalmunkra oly jellemző minőségeket, amelyeket látva megborzongunk, és elszörnyedünk a dolgok állásán.

Ez a dolgok szörnyű állása…

Pedig mi teremtjük mindet testvérem. Te és én! Mert látjuk, és elszörnyedünk. Van, aki minden pillanatát így éli, hogy szörnyülködik, mennyi hazug és rátarti ember van, és ő csupán egy hatalmas áldozat itt, pedig igazából ő az, aki hazug és rátarti ideje nagy részében, mert ő magát tükrözi vissza a világ. Meg van olyan is, aki időnként, nagy ritkán veti figyelmét a világban történt szenvedésekre, mint én is, és ma bizony én is látom magamban, mennyi démon lakik itt bent időm kis részében, akik ezt a világot létrehozták kint. És vannak a legmegátalkodottabbak is, akik látva a világot elhazudják, hogy nekik közük lenne a borzalmakhoz. Ők a legveszélyesebbek, mert önmaguknak zokszó nélkül hazudnak, és mindenki mást látnak hibásnak. Általában ők vezetik a társadalmat.

Felmerül a kérdés, vajon a Földön élő összes ember felelős ezért a sok rumliért, erdőirtásért, háborúkért, tömeges halálokért, bűnözésért? Nézzük ugyan ezt kicsiben:

Haragszol a gyermekedre, mert nem azt csinálta, amit elvártál tőle. Küldtél egy kis haragot és csalódottságot a globális térbe. Ezzel táplálva a globális emberiség harag és csalódottság pufferét, mert bizony van ilyen. Minden érzelem energia, és minden érzelemnek van egy globális tere, ahova kapcsolódva táplálod azt, amikor intenzíven megéled az érzést. A haragod, a globális haragot növeli a Földön, ezzel járulva hozzá a nagy közöshöz! Majd ne feledd el, amikor legközelebb haragszol! Drámázol a párodnak, mert nem jött haza időben. Ezzel járulsz hozzá a globális párkapcsolati drámai tér duzzadásához. Hazudsz, növeled a globális hazudozás terét, és így tovább! Ami lent, az fent! Nem tudsz úgy érezni, gondolkodni, beszélni és cselekedni, hogy annak ne maradna lenyomata itt, a Föld nevű élőlény energetikai terében. Ha a hülyeségedet táplálod, azzal globálisan is a hülyeség növekedéséhez járulsz hozzá összes emberiség viszonylatában.

Mit tehetek, most, hogy látom, a bennem élő démonok miként tombolnak itt a Földön? Mert ma tisztán látom, a bennem jelen lévő harag és düh, és hazugság, és rátartiság mind ott van bennem is, ahogy mindenkiben, aki bizonyos időt már eltöltött itt a Földön. Minden itt van bennünk!

Mit tehetek?

Eldönthetem, hogy a bennem élő minőségek közül mire figyelek. Figyelek a káoszra, vagy a rendre. Kint meg figyelek a háborúkra, vagy figyelek a szomszéd erdőben az egyre szebben őszülő erdőre. Figyelem a gyilkost, a híradót, vagy békésen beszélgetek a gyermekeimmel, párommal egy kedves élményünkről. Ezt tehetem, hogy a figyelmemet a bennem élő jóságra, eredendő tisztaságra szegezem, és ezt küldöm ki a globális térbe, fel, ami körülvesz minket. Ez a felelősségem, hogy a félelmek és fájdalmak fókuszban tartása helyett az örömömre és a jó dolgokra helyezem a figyelmemet!

Mert szabadságom van. Minden pillanatban eldönthetem, milyen valóságot teremtek a kis szubjektív világomban. Felelősségem, hogy tudom, az érzelmeim meghatároznak, a gondolataim teremtenek, a hozzáállásom formálja a világot körülöttem! Ezt tehetem!

Így hát most le is kapcsolódok figyelmemmel a szörnyű dolgokról, pont elég is volt idén 1 nap erre, mert én szépet szeretnék adni az embereknek, jót, mosolyt, és derűt!

Ez a dolgok gyönyörű állása…

Sebestyén Zoltán

Aktuális:

É.L.SZ. önismereti egyéni kurzus, a teljességhez, egy derűs és boldog élethez mankó:

http://magambanatarsam.blog.hu/2017/09/27/e_l_sz_egyeni_onismereti_kurzus

Önismereti és párkapcsolati egyéni konzultációk és terápia segítségével tudok érted tenni, ha mélyebb és átfogóbb képet szeretnél kapni önmagadról és kapcsolódásaidról. Önmagad megismerésére fordított idő mindig a legjobb befektetés az életben!

A részleteket itt találod:

http://magambanatarsam.blog.hu/2017/09/13/egyeni_konzultaciok

Borterápia:

http://magambanatarsam.blog.hu/2017/04/16/borterapia

Előadásaimról, csoportos programjaimról, zarándoklatokról, önfejlesztő és párkapcsolati tréningekről, szabadidős programlehetőségekről az Egy Hullámhosszon tudatos közösséggel itt tudsz tájékozódni:

http://www.egyhullamhosszon.hu/programok

A programokról hírlevélre való feliratkozásra itt van lehetőséged:

sebestyenzoltan@magambanatarsam.hu

Írj egy levelet a „hírlevél” szóval, és felveszlek a listára.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magambanatarsam.blog.hu/api/trackback/id/tr2612924107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.