Magamban a Társam

Sebestyén Zoltán - Magamban a Társam

Női és férfi minőségek benned, bennem, bennünk…

2017. november 10. 10:51 - Zoltán Sebestyén

noi_es_ferfi_minosegek.jpg

Kétpólusú létezésünk óhatatlanul felveti a kérdést: vajon nemi hovatartozásunk csupán az egyik oldal minőségének megélésére szólít fel minket, méghozzá ahova tartozunk?

Azaz, ha férfi vagyok, a maszkulinnak nevezett tulajdonságokat, ha meg nő vagyok csupán a femininnek titulált tulajdonságokat kell hordoznom és megjelenítenem?

Ahhoz mit szólsz, hogy minden ember nemiségétől függetlenül tartalmazza a maszkulin és feminin energiákat, tulajdonságokat? Jobb, ha ezt elfogadjuk most egyfajta ősi kinyilatkozásnak, mert e nélkül felesleges tovább olvasnod. Minden ember eredendően hordozza magában a női és férfi tulajdonságokat. Sőt, minden ember ezen tulajdonságok magas, és alacsony (poláris világ) minőségét is képes megélni.

Példák: Egy ember, ki férfi nemileg, határozott és igazságos, mint Mátyás király volt. Gyönyörű férfi energia. Egy ember határozott és önző, saját érdek vezérelt. Ez is férfi energia, a mai politikusok, más minőség. Egy ember, ki nő nemileg, gondoskodó és támogató. Főz, mos, takarít, és őrzi a tűzet a családban, emeli a férfit, a családot. Vagy egy nő szolga, és alárendelt. Főz, mos, takarít, és alig várja, hogy egyedül keseregjen otthon, és reszket, amikor hazaér az Ura. Ugyan úgy cselekszik, mégis más a minőség.

Vajon hol tart a világ a feminin és maszkulin energiák magas szintű, magas minőségű megélésében?

Az elmúlt néhány ezer évben azt gondolom kissé félrecsúsztak a dolgok ezen a téren. Patriarchális társadalmi berendezkedésünk töretlenül termeli ki futószalagon a túlfokozott és alacsony minőségű férfi energiával agyonterhelt férfi nemű egyedeket, és most már egy ideje a női nemű egyedeket is. Hatalom, birtoklás, tekintélyeskedés, erőszakosság, agresszió, és még sorolhatnám. Tudatlanul birkózik egymással ez a sok vezérbika munkahelyen, párkapcsolatban, és minden életterületen a pillanatnyi hasonlóságuk illúziójából (szerelem pl.) kiesve gyors elkülönülésben végezve. Megy a csata, míg ki nem fulladnak, és akkor gyorsan keresnek maguknak egy újabb harcost, vagy ha belefáradtak már, valakit, aki az ellenpont, azaz cseléd vagy szolga. Ma nem önmagukban teremtik bölcsességük útján az emberek a férfi és női energiák egyensúlyát, hanem felveszik az egyik nemi szerep szélsőségesen bizarr tulajdonságait, és kint keresik hozzá a passzos, szintén kibillent másik felet. Ám így csak zavar és szélsőséges feszültségek keletkeznek a kapcsolatban, ahogy a szélsőséges nemi szerepekben gyötrődő egyénekben is zavar és egyensúlytalanság van.

Arra jutottam töprengéseim során, hogy az élet teljességének feltétele az EGYénben a feminin és maszkulin energiák egyensúlya. Jó érzékkel megtalálni az életterületeinken (párkapcsolattól az egészségen át az életművelésig) a harmóniát a nőies és férfias attribútumaink között. Az önismeretnek ez egy nagyon magas foka, aminek realizálásakor éber szeretettel tudjuk magunkat körbevenni, és nem csak magunkkal, hanem környezetünkkel is egyensúlyba kerülünk.

Amikor magamban megtalálom a férfi és női energiák egyensúlyát, automatikusan kapcsolódik hozzám egy hasonló minőségű ember a másik nemből. Mivel én megélem önmagamon belül egyensúlyban a két pólus harmóniáját, így ez a kapcsolatomra is igaz lesz.

Megjegyzem, attól nem leszek meleg férfiként, hogy bizalommal, figyelemmel, megértéssel vagyok a párom, családom, munkatársaim felé, vagy éppen kedves és szelíd vagyok velük. És attól sem lesz kevésbé nőies egy nő, hogy megjelenik benne a határozottság, vagy éppen a vezetni tudás képessége, vagy a pozítív teremtő erő. Társadalmunk hozta létre működésével azokat a kibillent szerepzavarokat, ahol nemiségükben bizonytalanodtak el az emberek, és ebben a káoszban azt sem tudják szó szerint, hogy fiúk, vagy lányok. Ez nem összekeverendő a nemekre jellemző tulajdonságok megélésével! Ez fontos!

Ha a párkapcsolatban a férfi nemű a teremtő maszkulin energia, akkor a női egyednek érdemes beragyogni a közös teret a támogató feminin részeivel. Egy tudatos nő teret ad, hogy a férfiből kiáramolhasson a teremtő energia ilyenkor! Ám egy tudatos férfi tudja, hiszen ettől tudatos - és szabad -, hogy szükségtelen állandóan egy erős maszkulin minőséget megélnie, nem kell neki megfelelnie semmilyen külső társadalmi elvárásnak; olykor megpihenhet, és nyugodtan átadhatja a Nőnek a teremtés varázsát, miközben ő gondoskodó figyelmével és támogatásával veszi körül a nőben ébredő maszkulin erőt. Az ősi tudás bennünk erre tanít minket, hogy nem elnyomva, hanem kölcsönösen támogatva műveljük az életünket, hogy bármelyik fél megélhesse önmagában a duális világ által belénk oltott feminin és maszkulin energiákat nemi hovatartozástól függetlenül, és kiteljesíthessük a bennünk lévő ideákat a fizikai síkra is.

Egy megjegyzés ébredező embertársaimnak mielőtt összekevernek valamit a modern kori szerepcserés ítélkezés és egokatyvasszal: Az időszakosan feminin energiát árasztó férfi nem meleg, és szánalmas, hanem megbízható, családjáról gondoskodó, töprengő, mély, és rugalmas, aki pihen egy kicsit két teremtő fázisa között, erőt gyűjt, miközben vigyáz a szeretteire. Az időszakosan maszkulin teremtésben lévő nő pedig nem rideg, és kemény, hanem határozott, bizalmat árasztó, derűs, önmagát megbecsülő, támogatást befogadni tudó, rugalmas, nagyszívű ember.

Érdemes nem megérteni az elméddel, amit írtam, hanem megengedni megnyílni magadból ennek a tanításnak az esszenciáját, ami ott van benned, a szívedben. Mert semmi újat nem írtam, csak emlékeztetlek rá, amit elfeledtél a rohanó hétköznapjaid impulzusvadászatában!

Váljék javadra!

Sebestyén Zoltán

Ha sokszínű megértésekre vágysz még önismereti utadon, várlak egyéni konzultációim egyikére.

http://magambanatarsam.blog.hu/2017/09/13/egyeni_konzultaciok

http://magambanatarsam.blog.hu/2017/09/27/e_l_sz_egyeni_onismereti_kurzus

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magambanatarsam.blog.hu/api/trackback/id/tr9213229423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.