Magamban a Társam

Sebestyén Zoltán - Magamban a Társam

Kezemben a sorsom

2018. július 31. 11:28 - Zoltán Sebestyén

kezemben_a_sorsom.jpg

Tudatos emberként örök dilemma, mi az, amit szabadon teremthetek az életemben, és mi az, ami előre meghatározott, azaz determinált?

Hatalmas áldás, és egyben nehezített pálya is az embernek egy egyszerű idegrendszerrel megáldott őzhöz, vagy csigához képest, hogy az embernek bonyolult, összetett gondolkodásra, és egyben teremtésre készült az idegrendszere, így lett valamikor, valahol összerakva az emberi lény. Míg egy csiga nagy valószínűség szerint javarészt áramlik az életben meghatározott sorsszerűséggel, alig beavatkozva saját individuális életébe, egy ember a bonyolult teremtő idegrendszere miatt állandóan létrehoz dolgokat, és eseményeket, amelyek egyéni érzelmi és gondolati struktúrájából jönnek létre, ha szeretné, ha nem.

Mekkora ebből a determinált, és mekkora a szabad akarat? Erre csak spirituális és filozófiai hitrendszerek léteznek, úgy tűnik ez is az egyéntől függ. Minél jobban fókuszál az egyén a SORS kerekein belül a determinált hitrendszerekre, az annál meghatározóbb, és minél jobban figyel a szabad teremtő akaratára, annál több dolog jelenik meg, ami uralkodó vágyaiból származik.

Egyszerű biológiai létformákhoz képest bonyolult idegrendszerünk áldás, mert a tapasztalatok szerint nagyon nagy szabadságfokkal teremthetünk, és nehezítés, mert nem csak jó dolgokat tudunk teremteni (vonzani), ami boldoggá tesz, hanem bizony ennek ellentettjét is, boldogtalanságot, depressziót, szomorúságot, ínséget is.

Külön nehezített pálya, hogy a társadalmi alapkód itt, kis hazánkban az elégedetlenség és boldogtalanság. Ezt majd mindenkibe bekódolják kicsi gyerekként, feltöltve a tudat alattit önbizalom hiánnyal, szegénység tudattal, szenvedésre való programozottsággal. Alig akad kivétel ez alól.

A tudatosság hajnalán, amikor egy ember ébredezik, ezekre az összefüggésekre kezd rálátni, és észreveszi, mennyi bajt tud teremteni ösztönösen a beprogramozott mintákkal, vagy éppen örömöt vágyaival. Ám ez csak a tudatosság hajnala, mert észrevenni valamit, és olvasni róla egy dolog, ám alkalmazni is, az már más. Tapasztalatom szerint olyan erősek a régi minták, hogy sokan bele sem kezdenek átformálni azokat, hiszen kiderül, hogy sokszor hónapokig, évekig is szükséges egy-egy mélyen ülő mintának a megváltoztatásához gyakorolni. Inkább becsukja a szemét, és éli tovább ösztöneiből az életét, sodródik.

Aztán van a következő lépcső (jellemzően spirituális embereknél), amikor valaki nagy energiát nem akar ebbe tenni, meg akarja úszni alkalmi blokkoldással, szeánsszal, ahol az energiateréből valaki kioldja a rossz mintát. Majd más, egy guru, mester, gyógyító megoldja helyette. A rossz hír, hogy napi tudatosság nélkül ezek a kétség kívül hatékony technikák csak rövid időre szabadítanak fel, aztán gyorsan visszaáll az eredeti állapot, és nem történik semmi. Ők aztán később mindent kipróbálnak, és csalódnak rendszerint mindenben, vagy veszik a fáradtságot, és továbblépnek a tudatosság felé.

Végül van a tudatos ember, aki meg hajlandó tenni magáért, minden nap mindaddig, míg át nem alakul az élete. Szorgalmas, gyakorol, türelmes, elégedett, és felelősségteljes önmaga iránt. Használja ő is a blokkoldó módszereket, mert tudja, hogy segítik a folyamatait, ám különbség, hogy egy-egy oldás után különös figyelmet szentel a napi gyakorlatozásra, hogy megtartsa az állapotát.

A tudatos ember célok mentén él, feltérképezi önmagában, mi a legfontosabb teendője, mit szükséges megváltoztatni az életében, és arra fókuszál. Ha párkapcsolatot szeretne, akkor a napi gyakorlatai és figyelme önmaga párkapcsolati életterületére összpontosul, miközben elvégzi egyéb teendőit, mint munka, gyerekek, stb. Mindaddig végzi kitartóan a gondolatai és hitrendszerei átprogramozását, érzelmei koordinálását, míg az be nem épül a tudatalattiba, és már magától nem fog működni erőfeszítés nélkül.

Ez a tudatos élet, amikor valaki állhatatosan használja, amit a Teremtőtől kapott, azaz a szabad akaratát.

És mi van a determinált dolgokkal? Arra úgy sincs ráhatása az embernek, azt hagyja szépen megtörténni, nem lázad, nem elégedetlenkedik, hanem elfogadja.

Te hogy állsz a teremtéseiddel?

Párkapcsolat, anyagi bőség, egészség, közösségi élet, szexualitás, család életterületeken?

Régi ösztöneidből működsz, vagy már tudatosan, szorgalmasan gyakorolsz minden nap?

Minden nap?

Ha nem tudod a hogyant, de szeretnél tudatos lenni, segítek.

A részleteket megbeszéljük magánban, de már most mondom, az alibizésben nem tudok segíteni, csak a változásokban!

Sebestyén Zoltán

info@egyhullamhosszon.hu

http://magambanatarsam.blog.hu/2017/09/13/egyeni_konzultaciok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magambanatarsam.blog.hu/api/trackback/id/tr6914152869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.