Magamban a Társam

Sebestyén Zoltán - Magamban a Társam

A bolond, aki nem tudta...

2018. december 09. 11:11 - Zoltán Sebestyén

poszt_irashoz.jpg

Három éve bolondultam meg.

Tényleg. Minden korok sajátossága, hogy akik a fősodrású hitrendszerek elvárásainak nem felelnek meg, azok bolondok. Modern korunk önmegvalósítási normálja a jó munkahely, vagy egy profithajhász vállalkozás vezetése, esetleg lehetsz celeb, vagy ismert művész, stb. Az, hogy valami megfoghatatlanul ködös közösségszervező tevékenységbe fogsz, amiről már előre tudod, hogy tele van buktató pontokkal, és a közel 8 milliárd ember csekély érdeklődésére tart csak számot a szokatlansága miatt, tényleg bolondok csinálnak csak ilyet. Ráadásul a tudatosság, önismeret, kedvesség szavakat tűztem ki a zászlóra, amik meg végképpen az őrület biztos jelei, a mindenkori hatalmaknak sosem állt érdekében, hogy az emberek a birka életet ilyen minőségekre cseréljék önmagukban.

Az őrület bennem, hogy mindent hátrahagyok, és valami teljesen újba fogok teljes döbbenetet okozott a családban, baráti körben, szinte mindenkiben, aki akkor körülvett. Lássuk be jogosan, hiszen nem történt más, mint ami ilyenkor normális és kiszámítható, ha téged minden ismerősöd mondjuk remek kőművesnek tart, és már emberemlékezet óta kőműves vagy, teljes a döbbenet, amikor egyszer csak közlöd, hogy nyitsz egy pékséget, mert te azt szeretnéd művelni a továbbiakban az életedben. Velem és környezetemmel sem történt ez másként, Zoli, aki 16 éve már a kenőanyag kereskedelemben ügyködött, egyszer csak kitalálja, hogy közösséget kezd szervezni, és önismereti tréner lesz.

Megbolondult. Nem kétséges. Én lettem a bolond, aki nem tudta, hogy ilyet ép eszű ember nem csinál...

poszt_irashoz_1.jpg

Ez minden radikális életút változás alapállása, az egyén tele hittel és vággyal nekilát, 1, max. 2 ember talán támogatja, mindenki más döbbent értetlenségbe merevedik. Amiért nagyon hálás vagyok, hogy a döbbenet nem csapott át lebeszélési hullámba, inkább csak feszült csend vett körül, némi aggódással fűszerezve.

Ugorva egy nagyot az időben eltelt azóta 3 év, és élek. Nem mondom, kifejezetten nehéz időszakot is átéltem, ám ez már csak történelem, és figyelmem inkább a jó dolgokra szegezem, a sok csodára, ami történt.

Örök érvényű tanítás immár évezredek óta, hogy életed művelésében akkor tudsz tiszta minőségre kapcsolódni, ha amit teszel, önmagadon keresztül az egész emberiség javát szolgálja. Másként nincs is értelme cselekedni, hiszen ha a ténykedésed csupán túlélés, csupasz pénzhajhászás, miközben kiszolgálod a rendszer urait, vagy egyéni érdekeidbe ragadva másoknak még kárt is okozol, akkor az életed Hamvas Béla szavaival élve reménytelenül korrupt és hamis.

kezemben_a_sorsom.jpg

Hálás vagyok az életnek, hogy nekem a közösségszervezés nemes feladatát szánta, és hálás vagyok magamnak, hogy ezt kibontakoztatva magamból alkothatok, valódi értékeket létrehozva itt, az Egy Hullámhosszon közösségben. Ideje van a büszkeségnek, amikor annyi boldog és ragyogó szempárt látok magam körül, egy túrán, egy vándorláson, egy beszélgető esten, egy együttlét programon, mindenhol, ami csak terem belőlem, körülöttem. Ideje a büszkeségnek, ami kétirányú, hiszen büszkén nézem az embereket, ahogy változnak, ahogy formálódnak, ahogy kibontakozik belőlük olykor finom eleganciával, olykor meg kirobbanó erővel egy magasabb életminőség, jobb szív, nemesebb élet, és büszkeség, ami visszaáramlik hozzám belőlük, aki eredője és álmodója vagyok egyszerre ennek a nagyszerű áramlásnak. Így van egyensúly, a kölcsönös hálában és büszkeségben.

Milyen volt ez az év?

Erre nem nagyon vannak szavak. Nyilván, ha a cél az lenne, hogy hatalmas tömeget hívjak be a közösségbe, és mennyiséget növeljek, akkor itt most olyan marketing dumát tolnék az arcodba, hogy remegő izgalommal jönnél a következő programra, mert nem szeretnél kimaradni valami elképesztő izgalomból, újdonságból. Ám ez egyáltalán nem cél, és ezért extrán bolondnak lehet engem tartani. Ez is egy érési folyamat az egyénben, amikor rájön, hogy a nagy körítés mindig csak annak kell, ami mögött kicsi a tartalom. A tömeg megy a csinnadrattára, ám az érett embert ez nem érdekli. Az érett és tudatos ember megérzi hol a helye, ha egy nyúlfarknyi hírfoszlány jut el csak hozzá, abból is ráérez, itt valami mély, formáló, értékes dolog történik.

poszt_irashoz_2.jpg

Ezért nem cél a tömegnövelés, a dinamikus fejlődés, a statisztikai káprázat, mert akikhez mi szólunk, azokat az ilyen felszín nem érdekli. Hozzájuk a hír a közösség belső teremtő erejéből eljut bárhogy, nem is érdekes, hogyan.

Álarc nélküliség. Ilyen évünk volt. Aki itt marad köztünk, lecsupaszodik a személyiségében, minden olyan felesleges modort, viselkedési formát, megfelelési praktikát elhagy, ami a modern társadalmunk értelmetlen máza. Mert feleslegessé válnak a játszmák egy tiszta térben.

Jó szándék, ez is a mi évünk volt. Jó szándékkal töltöttük fel az évet, aki nem így közeledett, gyorsan tovalibbent.

Bölcs volt ez az évünk. Az okoskodás, ami lássuk be majd minden nyugati ember alapkódja, itt feloldódik a bölcsességben. Ha csak dumál valaki, mert művelt és olvasott, ám nem éli azt, amiről beszél, hamar lelepleződik, és akkor válaszúton találja magát. Bölcsességbe vált és példaképpé, vagy megy tovább okoskodni.

poszt_irashoz_3.jpg

Meg könnyed jelenlétű volt ez az év, ahol nem volt más dolgod, mint egyszerűen jól érezni magadat. Ez alapszlogenünk. Ne agyazd túl a dolgokat, és félni meg haszontalan időtöltés. Csak egyszerűen érezd jól magadat minden különösebb ok nélkül.

Rengeteget túráztunk. A természet közeliség, a természetbe fordulás igénye minden tudatos ember része kortól és nemtől függetlenül. Pont ezért 4 éves volt a legfiatalabb túrázóm, és 75 tudtommal a legidősebb. Volt, hogy csak kirándultunk egy rakás gyerekkel tanösvényeken, és volt, hogy mentünk majd 30 km-t a kéktúrán. Meg voltak vándorlásaink, és még mindig a Cserhát vándorlás a szívünk csücske, pedig erős társak léptek be mellé, a Pilis vándorlás, vagy a Balaton-felvidék képében.

poszt_irashoz_4.jpg

Idén ismét a kedvenc egy napos túrám a Kő-hegyi lett Szentendréről. Friss még az emlék, hiszen mindig ezzel zárom az évet, ám az a lelkiség, amit itt megéltünk összehasonlíthatatlan bármi mással.

Meg nyaraltunk, meg tekertünk és pancsoltunk, és egészséget teremtettünk, és önismerettel foglalkoztunk sokat, és jó párkapcsolatokkal, és nemes családi élettel, és magyarsággal, és szerelemmel, és teremtéssel, és Istennel, meg Buddhával, a Védákkal, Lao-ce, Logosz, Tao, Tolle, lélek, szellem, emberformán…

Kinőttük a gyermekcipőt idén, és kamasszá értünk. Látom, hogy még van mit tenni bőven, hogy egy érett, valódi közösséggé formálódjunk. Sok új ember jön, aki ebben segíteni fog. Ám az alapokat leraktuk visszavonhatatlanul, stabilan, szeretetben.

poszt_irashoz_5.jpg

Itt az ideje a hálának.

Köszönöm nektek, kik élő jelenléttel tiszteltétek meg a programokat, és általatok is nemesedhettünk. Köszönöm a sok jó érzést, amivel körülvettetek, a nyitott szíveket, a lendületet, a kedves szavakat, az építő kritikákat, és mindent, amit tartalmazott ez az év.

És köszönöm azoknak is, akiket még nem ismerek, mert csak távolról figyelnek. Mit köszönök nekik? A jövőt. Mert belőlük épül a jövő. Amikor eljön az ő idejük, megjelennek. Én ráérek, megvárom őket. Megvárom azokat is, akik még pörögnek a modern világ útvesztőiben úgy, hogy fogalmuk sincs rólunk, eleve vakfoltjuk van az érett, felnőtt életre. Ők valamikor a távoli időkben ébredeznek majd a káoszukból, amikor már annyira elszenvedik az életet, hogy nem lesz más választásuk, mint kilépni belőle. Na, mi akkor ott leszünk a látóterükbe, és segítő jobbot nyújtunk.

Meg köszönöm ennek a pillanatnak a nagyszerűségét is, ahogy olvasod ezeket az utolsó sorokat, és lágyan szétáramlik benned is egy olyan érzés, amire nincs szó, mert felesleges beszélni róla, egyszerűen csak megélni elég.

6_eletterulet_kozosseg_1.jpg

Legyen csodás néhány heted még idén!

Találkozunk, amikor Te szeretnéd, holnap, pénteken, Szilveszterkor, jövőre, utána, egyszer csak élőben…

Sebestyén Zoltán

Egy Hullámhosszon – tudatos közösség

info@egyhullamhosszon.hu

www.egyhullamhosszon.hu

Szólj hozzá!
Címkék: önismeret

A bejegyzés trackback címe:

https://magambanatarsam.blog.hu/api/trackback/id/tr3114465544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.